BCR a obtinut un profit net consolidat de 756,3 milioane lei, cu 16% mai mult decat in 2005

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un profit net consolidat de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro) in 2006, cel mai ridicat nivel din istoria grupului, cu 16,4% mai mare decat cel din anul anterior, pe seama avansului veniturilor nete din dobanzi, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Activele totale ale BCR la sfarsitul anului 2006 au crescut cu aproape 39%."Printr-o imbinare unica intre activitatea eficienta orientata spre afaceri, finalizarea cu succes a privatizarii si intrarea intr-un program atotcuprinzator de transformare, am reusit sa avem un an 2006 excelent.


Citeste mai mult...

Managementul conflictului, o noua provocare

Un studiu efectuat de catre Asociatia Americana de Management releva faptul ca managerii din nivelurile superioare si de mijloc isi consuma aproximativ 2 ore din timpul lor pentru solutionarea unor situatii conflictuale. Tot mai multi specialisti considera managementul conflictului ca fiind la fel de important ca si celelalte functii ale managementului, noteaza Wall-Street. Se poate spune ca nu exista organizatie fara conflicte, dupa cum nu exista grup social fara frictiuni. De altfel, acolo unde interactioneaza cel putin doi oameni, se creaza mediul propice aparitiei si dezvoltarii conflictelor.


Citeste mai mult...

Cod Rosu: vom resimti 51 de grade Celsius

Cinci judete din tara (Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) si Capitala au primit cod rosu. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a instaurat cod rosu pentru zona de sud a tarii, avertizand ca temperatura aerului va depasi 41 de grade Celsius (la umbra, la statiile, meteorologice). Tot ANM avertizeaza insa, ca in centrul oraselor, temperatura resimtita de corpul uman va fi de 51 de grade Celsius. Toate activitatiile cu publicul ale administratiei publice vor functiona doar in intervalul orar 07:00 - 11:00 si 18:00 - 20:00, in intervalul 11:00 - 18:00 activitatea lor fiind suspendata.


Citeste mai mult...

Piata cartelelor preplatite, afectata de ascensiunea internetului

Piata cartelelor preplatite inregistreaza in acest an scaderi, dupa ce anul trecut a depasit 2,5 milioane euro, din cauza accesului facil la internet, lipsei unor reglementari legale, repozitionarilor operatorilor de telefonie fixa si mobila jucatorii din piata."In ultimul an, piata cartelelor preplatite pentru convorbiri internationale inregistreaza scaderi, pentru prima data din 2003. Acest lucru se datoreaza in mare parte accesului din ce in ce mai facil la internet care reprezinta cea mai ieftina modalitate de comunicare", a declarat directorul general al Easy Comm, Alexandru Popescu.


Citeste mai mult...

Compania low-cost SkyEurope va opera si pe Aeroportul Timisoara

SkyEurope, cea mai mare companie aviatica low-cost din Europa Centrala si de Est va opera, incepand din 28 octombrie, si pe Aeroportul International "Traian Vuia " Timisoara, de patru ori pe saptamana, pe relatia Viena. Anuntul a fost facut miercuri, de Leontin De Maio, directorul general adjunct al Aeroportului International Timisoara. "Este prima mare companie low-cost care va opera pe aeroportul din Timisoara, un aeroport regional care deserveste anual peste doua milioane de pasageri. SkyEurope va utiliza aeronave Boeing 737-700 din noua generatie, prevazute cu 149 de locuri si va avea patru zboruri pe saptamana, pe relatia Viena, de unde sunt posibile conexiuni catre alte 24 de destinatii europene, printre care Barcelona, Amsterdam, Venetia, Lisabona Innsbruk sau Larnaca", a declarat directorul adjunct DeMaio.


Citeste mai mult...

Basescu: Pensiile private, o lovitura data statului paternalist

Sistemul de pensii private a fost lansat astazi, in prezenta sefului statului. Traian Basescu a avut numai cuvinte de lauda pentru implementarea acestui sistem in Romania. Este un semn al capitalismului, spune presedintele si, mai cu seama, o lovitura data statului paternalist. Presedintele crede ca resursele pe care le implica sistemul de pensii private se poate constitui intr-un adevarat catalizator al economiei."Pensiile private sunt o lovitura pentru statul paternalist. Sistemul de pensii de stat are lacune, am vazut ca s-a ajuns la un sistem deficitar, datorita iresponsabilitatii.


Citeste mai mult...

Lucrarile tronsonului de metrou Universitate-Drumul Taberei vor incepe in 2008

Lucrarile pentru constructia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor incepe in 2008, iar cele pentru tronsonul Pantelimon-Universitate in 2009, valoarea investitiei pentru cele doua tronsoane fiind de aproximativ 1,5 miliarde de euro, a declarat luni ministrul Transporturilor Ludovic Orban."In 2008 va incepe executia magistralei 5, Piata Universitatii-Drumul Taberei, investitie care va fi de peste 700 milioane de euro. Memorandumul de finantare pentru acest tronson a fost agreat de Banca Europeana de Investitii (BEI) si asteptam acum acordul Ministerului Finantelor", a explicat Orban.


Citeste mai mult...

Banca Transilvania ia un credit sindicalizat de 60 mil. euro pe o perioada de doi ani

Banca Transilvania (BT) semneaza luni cu ABN Amro Bank NV si subsidiara acesteia din Romania un contract de credit sindicalizat in valoare de 60 milioane euro pe o perioada de doi ani, pentru nevoile generale de finantare ale bancii si creditarea clientilor, au anuntat reprezentantii BT. Facilitatea a fost lansata pentru o suma initiala de 50 milioane euro, fiind ulterior majorata la 60 milioane euro, ca urmare a interesului deosebit al investitorilor. Suprasubscrierea se datoreaza atat relatilor de afaceri ale Bancii Transilvania cu institutiile bancare participante, cat si structurii tranzactiei, ABN Amro Bank Romania fiind furnizorul lichiditatii, celelalte banci participante subscriind diverse cote de risc in cadrul tranzactiei."Aceasta structura s-a dovedit a fi oportuna in contextul actualelor probleme de lichiditate cu care se confrunta sistemele financiare pe plan mondial.


Citeste mai mult...

Banca Romaneasca micsoreaza dobanzile platite la depozitele in dolari

Banca Romaneasca va micsora de luni, 4 februarie, dobanzile pe care le plateste populatiei si firmelor la depozitele in dolari cu dobanda fixa cu pana la 1,75%, in functie de perioada de maturitate, a anuntat, vineri, banca intr-un comunicat. Din 4 februarie, banca micsoreaza dobanda la 3,40% de la 4,90% pe an la depozitele constituite pentru o perioada de 30 de zile si pentru cele la 60 de zile. Banca va plati o dobanda de 3,35% pe an la depozitele constituite la 90 de zile, fata de 5% pana in prezent.


Citeste mai mult...

Ministerul de Finante: noul tarif al gazelor va avea un impact de maxim 0,3% in pretul alimentelor

Tentativa de a sugera valuri uriase de preturi, rezultate in urma noului pret la gaze, nu este reala, impactul afectand indicele de inflatie, in februarie, cu doar 0,2% pana la 0,3% din pretul final, a transmis vineri, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Impactul ultimei majorari a pretului la gaze naturale asupra preturilor produselor alimentare este de 0,3% in industria alimentara, 0,2% in industria carnii, 0,7% in industria carnii de pasare, 0,3% la prepararea produselor din carne si de 0,5% la fabricarea painii si a produselor de panificatie, se arata intr-un comunicat transmis de MEF.


Citeste mai mult...

Investitiile in centre comerciale au ajuns anul trecut la circa 1,1 miliarde de euro

Investitiile din Romania in proprietati comerciale au ajuns anul trecut la 1,1 miliarde euro, iar intreaga piata din Europa, fara Marea Britanie si Irlanda de Nord, a fost evaluata la 27,7 miliarde euro, in crestere cu 7% fata de 2006, arata propertywise, care citeaza un raport Jones Lang LaSalle. Potrivit companiei de consultanta Jones Lang LaSalle, cel de-al patrulea trimestru al anului trecut a inrergistrat investitii de doar 6,6 miliarde de euro, in scadere fata de perioada similara din 2006 cand au fost inregistrate investitii de 10,1 miliarde euro.


Citeste mai mult...

Sarkozy nu va semna nici un acord comercial cu Romania din cauza coruptiei

Nicolas Sarkozy, presedintele proaspat-casatorit al Frantei, vine astazi la Bucuresti, intr-o vizita-fulger de doar cinci ore, noteaza Gandul. Cu toate acestea, pretentiile liderului de la Palatul Elysee au fost destul de mari - birou personal, piedestal de 20 de centimetri pentru discursul pe care-l va sustine in Parlament, noua sute de politisti care sa asigure masurile de liniste si ordine publica. Liderul francez vine in tara noastra la invitatia presedintelui Traian Basescu. Oficial, Sarkozy vine sa semneze cu oficialii romani un "parteneriat strategic", primul aprobat intre Franta si un stat din Europa de Est - Romania, pe care administratia prezidentiala franceza o considera "stat extrem de important in cadrul Uniunii Europene".


Citeste mai mult...

Ce casa noua alegi sa cumperi

Complexurile rezidentiale noi ofera atit locuinte cu dotari si finisaje dupa ultimele tendinte, cit si case la rosu, la jumatate de pret, noteaza Cotidianul. Dezvoltatorii au inteles ca pe piata sint preferate locuintele cu imbunatatiri si dotari. Acestia ofera viitorilor locatari posibilitatea de a-si alege, dintr-o gama variata, finisajele caselor in care urmeaza sa se mute. In cazul locuintelor complet finisate sau cu finisaje de lux, pretul pe metrul patrat construit poate fi chiar dublu comparativ cu vilele ridicate la rosu.

Citeste tot articolul Ce casa noua alegi sa cumperi

Citeste mai mult...

Gazprom este interesata de construirea unor depozite de gaze naturale in Romania

Gazprom este interesata de construirea de noi depozite de gaze naturale in Romania, pana acum avand loc mai multe intalniri si consultari intre compania rusa si companii de profil din Romania, potrivit datelor transmise de catre Gazprom."Constructia depozitelor de gaze naturale (n.r. UGSF, underground gas storage facilities) pe teritoriul Romaniei este un element foarte important in cooperarea ruso-romana, in domeniul gazelor. Acest lucru ar permite furnizarea catre consumatori a unor cantitati de gaz suficiente pentru iarna si o utilizare mai eficienta a capacitatilor de transport al gazelor.


Citeste mai mult...

Finantele au anuntat incasari mai mari cu 70,9% in ianuarie la bugetul de stat

Veniturile colectate la cele cinci mari componente ale bugetul general consolidat au urcat, in ianuarie 2008, cu 58,6% fata de aceeasi luna din 2007 pana la 15,13 miliarde lei, cel mai mare avans fiind inregistrat la bugetul de stat, a informat Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Astfel, bugetul de stat a incasat, in ianuarie 2008, 10,05 miliarde lei, cu 70,94% mai mult decat in ianuarie 2007. Bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj au inregistrat venituri cumulate de 4,54 miliarde de lei, in urcare cu 44,37% fata de ianuarie 2007, potrivit MEF.        Bugetele locale au colectat, in ianuarie 2008, cu 4,73% mai mult decat in ianuarie 2007, pana la 539,62 milioane de lei.


Citeste mai mult...

Sectorul european de retail ar putea fi verificat de Comisia Europeana

Europarlamentarii au votat prentru investigarea abuzului de putere al marilor supermarketuri ce opereaza in Uniunea Europeana (UE), iar acest demers s-ar putea transforma intr-o directiva dupa ce va ajunge in analiza Comisiei Europene (CE), au declarat europarlamentari romani."Declaratia scrisa pe care am semnat-o va fi preluata de presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, transformata intr-o rezolutie si inaintata Comisiei Europene (CE) ca o recomandare. Comisia va decide daca o va transforma intr-o directiva.


Citeste mai mult...

Peste trei sferturi din piata pensiilor private obligatorii este controlata de patru companii

Peste trei sferturi din piata pensiilor obligatorii (75,44%) s-a concentrat in primii patru jucatori la sfarsitul campaniei de aderare, restul fiind impartit intre ceilalti 14 jucatori din piata, potrivit datelor prezentate de Casa Nationala de Pensii (CNPAS). Cele patru fonduri au atras, in timpul campaniei de aderare la pilonul II, 3,01 milioane de participanti din cei 3,99 milioane de romani care au fost validati de catre CNPAS. Primii noua jucatori controleaza aproape toata piata pensiilor obligatorii (96,6%), dupa atragerea unui numar de 3,85 milioane de participanti in intervalul 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008.


Citeste mai mult...

Volksbank mareste cu 1% dobanda la creditele auto si la cele garantate cu ipoteca in lei

Volksbank Romania a majorat, de luni, dobanda pentru creditele auto si cele garantate cu ipoteca in lei de la 5,95% pana la 6,95%, decizie motivata prin urcarea dobanzii cheie de catre banca centrala cu 2% in ultimele trei luni, a anuntat, luni, banca. Pentru persoanele care au solicitat imprumuturile pana pe 17 septembrie 2007, Volksbank Romania a majorat dobanda pentru creditele auto si cele garantate cu ipoteca in lei cu 1,5%. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat, luni, pentru a treia oara consecutiv dobanda de politica monetara, de la 8% la 9% pe an, decizie care marcheaza urcarea dobanzii cheie cu 2 puncte procentuale in ultimele trei luni, de la 7% in octombrie 2007, se arata in comunicat.


Citeste mai mult...

Credit fara fluturasul de salariu

Nu putini sunt cei care au, pe langa un serviciu cu norma intreaga, si alte surse de venituri, din diverse colaborari. In momentul in care beneficiarii se hotarasc sa contracteze credite, au nevoie ca la aprobarea dosarului sa le fie luate in calcul toate sursele de venit, inclusiv cele suplimentare. Desigur, fiecare banca are propria politica de creditare, insa, in functie de situatie, analiza dosarului este personalizata, noteaza Curierul National. Se pare ca usor, usor se instituie regula conform careia orice venit ce poate fi demonstrat cu acte si are caracter de permanenta va fi luat in considerare in calculul sumei maxime.

Citeste tot articolul Credit fara fluturasul de salariu

Citeste mai mult...

Cea mai buna afacere pentru romani este sa ramana angajati

Cresterea economica din ultimii ani a anesteziat spiritul antreprenorial al compatriotilor nostri. Ei prefera slujbe sigure si bine platite, noteaza Capital. Intrarea in afaceri nu pare sa fie o optiune de cariera pentru foarte multi romani. Un studiu publicat recent de catre Global Entrepreneurship Research Consortium arata ca in tara noastra numai 1,3% din populatia cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani a pornit in ultimii trei ani si jumatate un business. Aceasta proportie este semnificativ mai mica decat cea din statele in care exista o traditie indelungata in antreprenoriat si unde cei care au succes in acest domeniu beneficiaza de o imagine publica pozitiva.


Citeste mai mult...

Mai sunt banii romanilor in siguranta la banci?

Ce reprezentativitate au pentru sistem cazuri precum cele de la BRD sau BancPost. Dupa incompetenta functionarilor, fraudele se pare ca devin principala problema a sistemului bancar romanesc, noteaza Curentul. Si cand spunem fraude nu ne referim la deja banalele furturi de bancomate, ci la operatiuni financiare complexe. Dezvoltarea din domeniu a facut ca bancile sa angajeze tot mai multi oameni fara experienta. Dincolo de birocratia si badarania unor functionari care nu stiu sa se comporte cu clientii, bancile au din ce in ce mai des probleme cu fraudele produse de proprii angajati.


Citeste mai mult...

Romania si Grecia vor coopera in domeniul energetic

Premierul Tariceanu si omologul sau grec, Kostas Karamanlis, au discutat joi, la Bucuresti, pe tema interconectarii retelelor energetice ale Romaniei si Greciei, cele doua parti semnand, in acest scop, un acord de cooperare pentru o perioada de cinci ani, care poate fi prelungit. Scopul Acordului semnat joi, la Bucuresti, este de a pune bazele unei cooperari comune intre cele doua state in domeniile petrolului, gazelor naturale si electricitatii."Am discutat despre interconectarea retelelor noastre energetice, astfel incat Romania, care este o tara producatoare si este capabila sa exporte energie electrica, sa poata furniza Greciei, asa cum s-a intamplat si in trecut, energie electrica", a declarat Tariceanu in cadrul conferintei de presa comune.


Citeste mai mult...

Unicredit Tiriac Bank a majorat dobanzile pentru depozitele populatiei in lei si euro

Unicredit Tiriac Bank a anuntat ca a crescut, de la 1 februarie, dobanzile pentru depozitele la termen ale populatiei in lei cu pana la 0,5 puncte procentuale si cu pana la 1,1 puncte pe cele la economiile clientilor depuse in moneda europeana, a anuntat joi banca. Banca a majorat dobanzile anuale pentru depozitele in lei la o luna ale populatiei de la 5% pana la 5,5%, iar pe cele la trei luni de la 5,25% pana la 5,75%. Pentru depozitele la noua luni, banca a majorat dobanda anuala de la 5,75% pana la 6,25%, iar pentru cele la un an, dobanzile anuale au crescut de la 6% pana la 6,50%, potrivit datelor furnizate de banca.


Citeste mai mult...

Ministerul Economiei si Finantelor nu elimina acciza la motorina

Reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) nu au acceptat solicitarea producatorilor agricoli de eliminare a accizei pentru motorina, dar au recomandat cresterea subventiei acordate de catre Ministerul Agriculturii, a declarat, joi, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Marcel Cucu."Am discutat azi (joi-n.red) cu reprezentantii Ministerului de Finante si am inteles ca nu sunt de acord cu solicitarea noastra de anulare a accizei pentru motorina", a declarat, joi, presedintele LAPAR, Marcel Cucu.


Citeste mai mult...

Noua idei pentru cadouri high-tech de Sfantul Valentin

Fie ca ne place sau nu, sarbatoarea Sfantului Valentin isi face loc in vietile noastre. Poate v-ati gandit deja la un cadou pentru persoana iubita. In cazul in care nu ati facut-o, siteul francez L`Internaute ofera cateva sugestii.1. Daisy Rock Guitare. Luati un pic de rock si adaugati-i un strop de dragoste. Iata o reteta ideala pentru a petrece Sfantul Valentin iesi din comun.2. Laptopul Tulip Ego. Chiar daca prietena dumneavostra nu este un talent in domeniul informatic, acest laptop este ideal pentru ea.


Citeste mai mult...

Fondurile de pensii facultative au ajuns la active de aproape 4,8 milioane euro pe 1 februarie

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 7,12% in perioada 25 ianuarie-1 februarie 2008 la pana 17,61 milioane lei (4,77 milioane euro), potrivit datelor publicate vineri de arbitrul pensiilor private. Numarul total de participanti atras de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 59.452 la 1 februarie, dupa cum arata datele publicate de CSSPP. AZT Moderato a atras 15.196 de participanti si a ajuns la o valoare a activului net de 3,36 milioane lei, ING Clasic are 9.210 de participanti si un activ net de 2,5 milioane lei, AZT Vivace - cu un activ net de 1,76 milioane lei si 12.853 participanti, Pensia Mea - 5.269 de participanti, cu un activ de 1,03 milion lei, si ING Optim - cu un activ net de 1,18 lei si 5.138 de participanti.


Citeste mai mult...

Circa 10.000 de locuinte urmeaza sa fie construite in zona de nord a Capitalei

Analistii imobiliari ai companiei de consultanta Colliers International sustin ca in zona de nord a Capitalei se vor adauga stocului de locuinte deja existent alte opt proiecte rezidentiale cu aproximativ 10.000 de unitati locative in total, lucrarile de constructie urmand a fi demarate anul acestaPotrivit analizelor Colliers Residential Division, nordul Bucurestiului este zona cu cel mai accentuat ritm de dezvoltare pana in prezent, ce va continua si in acest an. In acelasi timp, consultantii imobiliari sunt de parere ca zona Odai are un mare potential de crestere si se bucura de un interes din ce in ce mai mare din partea dezvoltatorilor."In zona de nord, numeroase proiecte imobiliare sunt deja in dezvoltare sau au fost anuntate pentru urmatorii ani, iar autoritatile sustin ca se vor ocupa de imbunatatirea infrastructurii.


Citeste mai mult...

Finicredito a cheltuit mai putin de un milion de euro pentru a-si lansa afacerea din Romania

Investitia Finicredito in sucursala din Romania, prima din afara Portugaliei, a fost de mai putin de 1 milion euro, insa in urmatorii cinci ani banca portugheza planuieste sa investeasca 10 milioane euro in afacerea bancara din Romania, a spus vineri directorul sucursalei, Laurentiu Visan. In prezent, Finicredito - divizia de credite de consum a grupului financiar portughez Finibanco - are zece angajati in sucursala din Romania, din care doi oameni care se ocupa de vanzari, au explicat oficialii companiei.


Citeste mai mult...

Discover va vinde bancii Barclays divizia de carduri Goldfish cu o mare pierdere

Discover Financial Services va vinde unitatea britanica de carduri de credit Goldfish bancii Barclays Plc pentru 70 milioane dolari, abandonand afacerea ce aduce pierderi mari din cauza crizei pietei creditelor, pe care o cumparase cu doi ani in urma cu 1,68 miliarde dolari, potrivit Reuters. Barclays va prelua marca Goldfish, personalul si facilitatile. Afacerea cu carduri de credit include MasterCard si Visa. Discover, cea de-a patra retea de carduri de credit, va avea de suportat in primul trimestru costuri de 190-210 milioane dolari si a anuntat ca vanzarea va imbunatati nivelul castigurilor pentru restul anului.


Citeste mai mult...

Studiourile Media Pro si-au dublat pierderile in 2007, la 20,68 milioane lei

Studiourile Media Pro Buftea (STUD) au inregistrat anul trecut pierderi de 20,68 milioane lei (5,73 milioane euro), de 2,25 ori mai mari decat in anul 2006, in timp ce afacerile companiei au avansat cu 38%, potrivit rezultatelor preliminare transmise vineri pietei Rasdaq. In 2006, firma a avut pierderi de 9,17 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat, anul trecut, la 40,67 milioane lei (11,26 milioane euro), in crestere cu 38% fata de anul 2006, cand acestea au fost de 29,46 milioane leiCompania are un capital social de 36,3 milioane lei (circa 9,9 milioane euro), divizat in 14,5 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.


Citeste mai mult...

Romanii sunt codasi in Uniunea Europeana la utilizarea internetului

Internetul a fost accesat cel putin o data de numai 24% din romani, fata de 84% din populatia Olandei si 57% din cetatenii Uniunii Europene, informeaza un comunicat eliberat vineri, de Eurostat (Biroul Statistic al Comunitatii Europene). Potrivit datelor prezentate, in 2007, comertul electronic a fost utilizat de doar 3% dintre romani, la fel ca bulgarii, situandu-se pe ultimul loc, in timp ce olandezii au apelat la acest gen de servicii intr-o pondere de 55%. De asemenea, romanii sunt codasi si la utilizarea serviciilor bancare prin internet, cu un procent de numai 7% utilizatori, in timp ce bulgarii sunt pe ultimul loc, cu 5%, iar finlandezii, la mare distanta, ocupa primul loc, cu o pondere de 84% de populatia tarii care a utilizat astfel de servicii in 2007.


Citeste mai mult...

Gigantii Internetului sunt in favoarea unei parole unice

Blestemul oricarui utilizator frecvent de Internet: sa-si aduca aminte diferitele nume, parole si alte elemente de inregistrare pentru site-urile pe care le foloseste frecvent, noteaza Gandul. In scurt timp, aceasta nu va mai fi o problema, cred marile companii online. Cei mai mari jucatori din industria Internetului, Google, Microsoft, Yahoo, IBM si VeriSigh, lucreaza la dezvoltarea unei parole unice care ar usura mult viata navigatorilor impatimiti. Cele trei companii s-au alaturat saptamana trecuta Fundatiei OpenID, care se afla in spatele aceste initiative ce a starnit interesul intregii industrii online.


Citeste mai mult...

Telecomunicatiile sunt in topul serviciilor reclamate de romani

Pe primul loc intre sesizarile consumatorilor se situeaza Internetul, telefonia mobila si cea fixa, noteaza Cotidianul. Reclamatiile consumatorilor s-au indreptat catre telecomunicatii (44 la suta din numarul total), urmate de energie (gaze naturale si energie electrica), (29 la suta), servicii postale (16 la suta) si transport aerian (11 la suta). Aceasta este concluzia unui proiect european de sondare a opiniilor consumatorilor vizavi de serviciile de larg consum, dat ieri publicitatii de catre Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS Romania).


Citeste mai mult...

Trei sferturi dintre romani din mediul rural isi platesc cu greu ratele la banci

Romanii din mediul rural care se imprumuta, cu greu reusesc sa-si achite datoriile. Este concluzia Barometrului rural 2007 realizat de Agentia pentru strategii guvernamentale. Potrivit studiului, aproape trei sferturi dintre cei care au luat bani de la banci sau cunostiinte in urma cu 2 ani, inca mai platesc rate. Frigidere, masini de spalat sau orice alt aparat de uz casnic. Sunt bunurile pentru care mai mult de jumatate dintre romani au luat bani cu imprumut. De asemnea, investitia in casa a fost un motiv intemeiat pentru 11 la suta dintre cei intervievati de a face un credit.


Citeste mai mult...

Dobanzile romanesti intra din nou pe contrasens?

Dobanzile practicate de bancile din Romania sunt printre cele mai mari din Europa, noteaza Curentul. Pe viitor ele au tendita de crestere, in timp ce in UE se pare ca vor merge in sens invers. Diferenta intre costul creditului pentru un client (inclusiv comisioanele) pe plaiurile mioritice si respectiv in vechile state membre UE ramane uriasa, chiar si dupa integrare. Mai mult, in aceste momente se pare ca dobanzile romanesti intra din nou pe contrasens. Sub spectrul crizei americane, care risca sa franeze puternic economia mondiala, principalele banci centrale au procedat deja la diminuari ale dobanzilor de referinta, dand semne clare de ieftinire a imprumuturilor, concomitent cu o mai eficienta gestionare a riscurilor.


Citeste mai mult...

Pierderile legate de criza creditelor s-ar putea ridica la 400 miliarde dolari

Pierderile legate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc (subprime), izbucnita in SUA, s-ar putea ridica la 400 miliarde dolari, a subliniat presedintele Eurogrupului, ce reuneste ministrii de finante ai statelor membre ale zonei euro, Jean-Claude Juncker, conform AFP. Aceasta cifra, initial oferita de catre Fondul Monetar International (FMI), a fost citata anterior si de catre ministrul german de finante, Peer Steinbruck, cu ocazia unei conferinte de presa dupa reuniunea celor sapte state membre ale grupului informal G7, ale celor mai industrializate state ale lumii, ce a avut loc la Tokio."Ceea ce a spus domnul Steinbruck reprezinta o reluare a datelor oferite de catre Fondul Monetar International", a declarat Juncker, cu ocazia unei conferinte de presa dupa intrunirea ministrilor de finante ai zonei euro (Eurogrup)."Dupa cunostintele mele, aceasta cifra este corecta.


Citeste mai mult...

Strada miliardarilor de la Londra nu este afectata de criza financiara globala

Intr-o perioada in care piata imobiliara britanica este in scadere, o strada din nordul Londrei rezista tendintei - casele celebrei strazi Bishops Avenue, cunoscuta drept "strada miliardarilor", ating noi recorduri ale preturilor, scrie AFP."Aceasta este una dintre cele mai celebre strazi din lume si in mediile bogatilor din strainatate este mai cunoscuta decat Buckingham Palace", afirma cu mandrie directorul agentiei imobiliare Glentree International, Trevor Abrahamson, care a vandut majoritatea celor 66 de case de pe aceasta strada.


Citeste mai mult...

Ecofin a adoptat amendamente ce simplifica legea impozitarii pe acumularile de capital

Consiliul ministrilor de finante ai Uniunii Europene (UE), Ecofin, a adoptat, marti, unele modificari ce simplifica directiva 69/335 cu privire la impozitele indirecte aplicate acumularilor de capital, fapt comentat pozitiv de catre Comisia Europeana (CE), potrivit unui comunicat al CE. Consiliul ministrilor de finante ai UE, Ecofin, a adoptat o serie de modificari ale directivei 69/335, cu privire la impozitele indirecte aplicate acumularilor de capital, prin care se simplifica legea si se asigura ca restructurarile nu vor fi impozitate."Ma bucur foarte mult ca Ecofin a aprobat aceste modificari, care reprezinta o simplificare importanta a unei legi comunitare foarte complicate", a declarat comisarul european pentru impozite si uniune vamala, Laszlo Kovacs."Reglementarile au fost clarificate si au o noua structura.


Citeste mai mult...

Emisiunea de titluri a SocGen nu a convins piata ca banca va putea evita o preluare

O emisiune de actiuni la pret redus a Societe Generale in valoare de 8 miliarde dolari, vazuta ca o tentativa a bancii franceze fraudate cu putin timp in urma de a ramane independenta, nu a reusit sa convinga analistii ca va descuraja o eventuala tentativa de preluare, informeaza Reuters. SocGen a facut publica luni o majorare de capital care consta intr-o emisiune de noi actiuni - ce va majora numarul acestora cu 25% - la pretul de 47,50 euro/actiune, pentru a-si echilibra finantele dupa pierderea de 4,9 miliarde euro (7,1 miliarde dolari) de pe urma fraudei de care este acuzat traderul Jerome Kerviel."SocGen a pierdut increderea pietei dupa pierderile cauzate de frauda, dupa reducerea mare oferita la pretul titlurilor emise si dupa previziunile slabe legate de evolutia diviziilor de banca de investitii si pentru companii (corporate)",se arata intr-o nota a Dresdner Kleinwort.


Citeste mai mult...

Coca-Cola, promovare dubla online in 2008

Coca-Cola, unul dintre principalii jucatori pe piata bauturilor racoritoare, va dubla in acest an ponderea reclamelor online in cadrul strategiei sale de promovare, potrivit declaratiilor Biancai Bourbon, director marketing al Adriatic and Balkans Business Unit, Coca-Cola Romania. Compania deruleaza, in prezent, doua campanii publicitare, pentru bradurile de bauturi carbogazoase Coca-Cola si Schweppes, care au o componenta online foarte importanta. De altfel, spoturile TV pentru aceste doua marci trimit catre componenta online a campaniilor.


Citeste mai mult...

Banca Transilvania a majorat toate dobanzile platite pentru depozitele in lei cu cate 0,5%

Banca Transilvania a urcat, cu cate o jumatate de punct procentual, dobanzile pentru toate tipurile de depozite in lei, a informat banca. Pentru depozitele in lei "Clasic", atat pentru populatie, cat si pentru firme, dobanda anuala platita este de 7,50% pe o luna, si 8% pentru termenele de trei, sase, noua sau 12 luni. Pentru depozitele de tip "Revolving" pe trei, sase, noua sau 12 luni, dobanda anuala este 7,75% plus dobanda la vedere, stabilita, in prezent, la 0,25%. Pentru depozitul "Contul de Economii", dobanda anuala este de 7,50% pentru sumele intre 1.000 si 10.000 de lei si de 8% pentru sumele peste 10.000 de lei.


Citeste mai mult...

Dobanzi de 300% pe an pentru creditele acordate de IFN-uri

Ofertele Institutiilor Financiare Nebancare (IFN) intrec orice limita a imaginatiei: credite cu dobanzi de pana la 300%, noteaza Gandul. In goana dupa clienti, aceste institutii acorda imprumuturi si celor care castiga cel putin 270 lei pe luna.  Spre exemplu, pentru a te imprumuta la costuri "avantajoase" de la Swiss Invest IFN S. A. din Sfantu Gheorghe trebuie sa dovedesti ca esti proprietarul unui autoturism sau imobil. Abia dupa ce ai prezentat creditorului aceasta "garantie" poti imprumuta "fabuloasa" suma de 1.500 lei.


Citeste mai mult...

Explozia creditelor pe termen lung

Creditele contractate pe termen lung - pe perioade de cel putin cinci ani - au explodat in ultimii ani, noteaza Evenimentul Zilei. In decembrie 2007, sumele imprumutate de romani au fost de sase ori mai mari decat cele din aceeasi luna a lui 2005. Creditele contractate pe termen lung - pe perioade de cel putin cinci ani - au explodat in ultimii doi ani. Romanii au un apetit crescut pentru credite de valoare mare, pe care reusesc sa le obtina imprumutandu-se pe perioade cat mai lungi. La finele anului trecut, sumele contractate de romani pe termene de peste cinci ani erau de aproape 6 ori mai mari fata de decembrie 2005.


Citeste mai mult...

Oamenii de PR lustruiesc imaginea audiovizualului

Posturile radio-tv si-au infiintat departamente specializate in comunicare, ce urmaresc promovarea propriilor programe si fidelizarea publicului, noteaza Adevarul. In fiecare post de radio sau tv, seful Departamentului PR se numara printre oamenii care detin puterea. PR-istul este "liantul" dintre managementul companiei si ziaristi, luand totodata si "bobarnace" din ambele parti. Principalul punct din fisa postului: buna gestionare a situatiilor de criza ale imaginii companiei. PR-istii care lucreaza in audiovizual sunt tot timpul in contact direct cu propriile vedete.


Citeste mai mult...

Londra - cel mai scump oras din lume in ceea ce priveste chiriile spatiilor de birouri

Chiriile londoneze pentru birouri au fost cele mai scumpe din lume in 2007, depasind de trei ori pretul platit in districtul comercial din centrul New York-ului, a aratat miercuri un studiu intocmit de brokerul imobiliar Cushman & Wakefield, preluat de Reuters. Raportul anual Spatiul pentru Birouri in Intreaga Lume (Office Space Across the World) a aratat ca reputatia Londrei de centru al pietei financiare mondiale a ajutat la mentinerea statutului de cel mai sump oras pentru chiriile la birouri in 2007, cu preturi duble fata de cele din Paris si de patru ori mai mari decat cele din Frankfurt.


Citeste mai mult...

Aderarea la UE a temperat cresterea profiturilor firmelor romanesti

Cresterea profitului net inregistrat de firmele romanesti in primul semestru din 2007 a fost de 26,3%, mai lenta decat in perioada similara a anului anterior, cand avansul a fost de 34,6%, iar ponderea societatilor profitabile in total a continuat sa scada, de la 58 la 56,2%, arata un studiu al CNP."Participarea Romaniei la piata unica europeana, prin cerintele de competitivitate si calitate, a afectat intr-o oarecare masura performantele agentilor economici in anul 2007", se arata in studiul dat publicitatii miercuri de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).


Citeste mai mult...

Guvernul a decis majorarea chiriilor RA-APPS, incepand cu luna martie

Chiriile RA-APPS vor creste, din luna martie, de la 327 de lei la peste 1600 de lei pe luna pentru apartamentele de aproximativ 150 de metri patrati, de la aproape 500 de lei la peste 5000 de lei pentru vile, iar tariful pe metrul patrat in Casa Presei va creste de la 2 la 4 euro, a decis Guvernul. Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanta de urgenta pentru stabilirea tarifului lunar al chiriei pentru locuintele si terenului aferent acestora, aflate in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS).


Citeste mai mult...

Piraeus lanseaza creditul cu dobanda descrescatoare

Piraeus Bank Romania lanseaza creditul Happy End, produs de finantare a carui dobanda scade cu 20% in ultima treime a perioadei de creditare, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Promotional, pentru clientii care solicita pana la 31 martie 2008 un credit Happy End in RON, banca va solicita plata doar pe jumatate a comisionului de acordare a creditului. Happy End este un credit de nevoi personale fara garantie reala, destinat persoanelor fizice. Valoarea maxima a imprumutului este de 20.000 EUR sau echivalentul in RON sau CHF iar perioada de creditare poate ajunge pana la 10 ani.


Citeste mai mult...

ProCredit Bank plateste dobanzile aferente celui de-al patrulea cupon al primei emisiuni de obligati

ProCredit Bank SA in calitate de Emitent, anunta plata dobanzii aferenta celui de-al patrulea cupon (15.08.2007 - 14.02.2008) al obligatiunilor emise de catre banca incepand cu data de 15.02.2008, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Prima emisiune de obligatiuni de la ProCredit Bank a beneficiat de o dobanda fixa de 8,50% pe an, fiind prima banca din Romania care a oferit aceasta optiune investitorilor sai. Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 RON si cu o maturitate de 3 ani.


Citeste mai mult...

Deficitele din economie scapa de sub control

Iesirile de capital au depasit intrarile cu 16,8 miliarde de euro, mai mult cu un miliard de euro decat prognoza oficiala, noteaza Adevarul. Anul trecut au crescut in viteza repatrierile de profit ale strainilor si transferurile romanilor in strainatate. Sunt semnale ca economia are, in primul rand, un mare deficit de incredere. Banca Nationala a informat ieri ca, in 2007, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 16,8 miliarde de euro. Probabil ca si Banca Centrala BNR se sperie de aceasta suma, pentru prima data uitand sa informeze si cat este cresterea fata de anul precedent.


Citeste mai mult...

Creditele din Romania, mai scumpe decat in Austria

Dobanzile percepute de bancile din Romania la creditele in euro, de aproape 8%, sunt mai mari decat cele din Austria, unde ajung la 5%, a recunoscut ieri Gerald Schreiner, presedintele Volksbank Romania. Motivul este insa faptul ca bancile locale constituie rezerve obligatorii."In Austria, dobanda, formata din cotatia EURIBOR + marja bancii, ajunge cam la 5%, in timp ce in Romania dobanda este formata din EURIBOR + marja si rezerva minima, ajungand la circa 8%. Toate bancile din Romania au insa rate ale dobanzilor sub 8% si trebuie sa gaseasca solutii pentru a-si acoperi costurile", a explicat Schreiner.


Citeste mai mult...

Patriciu prevede o criza imobiliara, piata il contrazice. Care-i miza?

Mogul al petrolului si, mai nou, analist al pietei imobiliare din Romania, Dinu Patriciu a opinat marti, la Arad, ca in zona imobiliara mocneste o criza de proportii: "Dupa inceputul crizei bursiere, va urma o criza imobiliara puternica si deja se vad semne. Intr-o perioada foarte scurta va urma o scadere brusca a imobiliarelor. Vanzatorii tin preturile ridicate si nu vand, iar cumparatorii nu cumpara, si totul stagneaza. Exista foarte multe argumente pentru a sti ca incepe o criza imobiliara in Romania."Dinu Patriciu, cel mai bogat om din Romania, este proprietarul unor active imobiliare estimate la mai multe sute de milioane de euro si sfatuieste romanii sa fie constienti ca domeniul imobiliar nu poate merge la infinit "doar la deal" si ca la un moment dat va interveni o stagnare si ulterior un declin.


Citeste mai mult...

Tata Motors va produce masina care merge cu aer!

Recent, BBC a anuntat ca Tata Motors vrea sa construiasca o masina propulsata cu ajutorul aerului comprimat. Indienii reusesc astfel sa ramana in centrul atentiei lumii auto, dupa recenta lansare a celei mai ieftine masini noi din lume, Tata Nano. Aceasta idee a propulsiei cu aer va fi finalizata destul de repede, posibil chiar anul viitor. Nu va inchipuiti ca Tata Motors a dezvoltat aceasta tehnologie. Proiectul apartine unui inventator francez, Guy Negre, care a dat celor de la Tata Motors dreptul de a-l implementa in serie.


Citeste mai mult...

Loteria plateste polite de 161.282 euro la Omniasig pentru activele de 53 mil. euro asigurate

Loteria Romana SA si-a asigurat la Omniasig terminalele de videoloterie, reteaua de comunicatii prin satelit online (VSAT) si terminalele loto in valoare totala de 53,28 milioane euro, pentru care plateste polite de 161.282 euro in acest an, potrivit datelor oficiale ale Loteriei. Separat, terminalele de videoloterie au fost asigurate pentru valoarea de 45,71 milioane euro, terminalele loto au fost asigurate pentru 1,34 milioane euro, in timp ce valoarea totala asigurata pentru echipamentele VSAT se ridica la 6,23 milioane euro.


Citeste mai mult...

Dacia a tras in sus anul trecut profitul Renault, care nu vrea insa loganizarea grupului

Producatorul francez de automobile Renault a reusit sa-si atinga tintele financiare pe 2007 datorita modelului Logan, insa in urmatorii doi ani conducerea grupului mizeaza pe cresterea volumelor prin lansarea mai multor modele noi, nedorind o "loganizare" a Renault, scrie Les Echos. Dacia a vandut, pe plan mondial, peste 230.000 de automobile anul trecut, in crestere cu 17,4% fata de 2006, in timp ce vanzarile grupului Renault au avansat cu 2,2%, pana la peste 2,48 milioane unitati. In plus, "rentabilitatea in cadrul Renault este foarte inegal impartita intre familia Logan, cu o marja operationala de 6% in Europa si chiar de peste 8% in cazul uzinei de la Pitesti, si restul gamei Renault, pentru care media este de sub 3%", mai scrie cotidianul economic Les Echos."Cand am anuntat ca Logan va face o marja operationala de 6%, nimeni nu ne-a crezut.


Citeste mai mult...

Bancomatele au rabdare cu clientii doar 30 de secunde

Unul dintre cele mai frecvente incidente cu care se poate confrunta posesorul de card este acela in care instrumentul de plata ramane blocat in bancomat. Astfel de intamplari se pot datora fie unei defectiuni tehnice a ATM-ului sau poate surveni in urma intarzierii cu care posesorul incearca sa-l scoata din aparat. Indiferent daca este vorba de bancomatele mai vechi sau de modelele mai noi, in situatia in care cardul nu este extras in mai putin de 20-30 de secunde acesta este retinut automat. La fel se intampla si cu banii neridicati intr-un interval asemanator.


Citeste mai mult...

Telefonul Google Android e produs de Dell/Alienware

Desi avem de-a face cu un telefon concept, terminalul din imaginea urmatoare este atat de aratos, incat chiar am dori ca acest concept sa se materializeze in celebrul Android Google Phone. Ultimele zvonuri anunta ca terminalul dotat cu platforma Android va reprezenta fructul colaborarii dintre Dell si Google. In cazul in care nu stiati, Dell a cumparat Alienware in 2006, cea din urma companie fiind celebra pentru designurile sale de PC-uri si laptopuri, in special cele pentru gaming si multimedia.


Citeste mai mult...

Venezuela ar putea crea o taxa pentru castigurile obtinute din scumpirile rapide ale petrolului

Venezuela ar putea crea o taxa speciala pentru veniturile obtinute prin majorarile rapide ale pretului petrolului, a declarat presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, intensificand eforturile de a majora profitul inregistrat de sectorul petrolier, conform Reuters. Chavez a condus o campanie de majorare a taxelor impuse companiilor petroliere si de extindere a controlului statului asupra industriei petroliere, o "cruciada" ce a dus la o escaladare a conflictelor juridice intre Venezuela si compania americana Exxon Mobil, pe fondul deciziei Venezuelei de a nationaliza o serie de proiecte energetice."Doresc sa mi se prezinte in curand o recomandare cu privire la o taxa aplicata castigurilor obtinute rapid, de pe urma evolutiei preturilor la petrol", a declarat Chavez cu ocazia emisiunii sale saptamanale de duminica.


Citeste mai mult...

Plaza Centers va investi 37 de milioane de euro intr-un centru comercial la Hunedoara

Compania Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, a achizitionat recent un lot de teren in Hunedoara si intentioneaza sa construiasca un centru comecial si de divertisment, investitie de circa 37 milioane euro, a anuntat, luni, dezvoltatorul. Lotul de teren are o suprafata de 41.000 metri patrati in apropiere de Hunedoara si va fi folosit de companie pentru dezvoltarea unui centru comercial modern si a unor spatii de divertisment. Constructia va ocupa o suprafata de 28.000 metri patrati si va dispune de o suprafata de 20.000 metri patrati inchiriabili.


Citeste mai mult...

Agentii imobiliari vor lucra dupa un cod european de bune practici

Confederatia Europeana Imobiliara in parteneriat cu Parlamentul European si Comisia Europeana au in plan finalizarea unui standard european al activitatii imobiliare, document ce vizeaza protectia consumatorului si reprezinta primul pas catre certificarea europeana a profesiei de agent imobiliar. Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola, acest document oficial va functiona ca un decalog al activitatii imobiliare si va contine un set de reguli de buna practica pentru cei care isi vor desfasura activitatea in acest domeniu.


Citeste mai mult...

Pilon III: Arbitrul pensiilor a aprobat norma care obliga societatile sa publice rentabilitatea

Administratorii de fonduri de pensii private facultative (pilon III) sunt obligati sa publice pe propriile pagini de internet date cu privire la rentabilitate, precum si despre activul personal, numarul de unitati de fond si de contribuabili, potrivit unei norme aprobate de CSSPP. Consiliul de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat saptamana trecuta norma cu privire la obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor facultative, emisa in aplicarea legii pensiilor facultative, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Citeste mai mult...

Arbitrul pensiilor private a invalidat inca 113.500 acte de aderare

Din cele 3,99 milioane de acte de aderare avizate initial pe pilonul II, 113.514 documente au fost invalidate,care reprezinta 2,8% din totalul actelor validate inainte de repartizarea aleatorie, a spus marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea. Actele invalidate au reprezentat dublurile si actele care nu au fost semnate in concordanta cu indeplinirea conditiile legale, a explicat Oancea. Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai spus ca pentru 40.000 de acte de aderare s-a stabilit apartenenta prin conciliere intre administratori.


Citeste mai mult...

Isarescu: Dobanda cheie mare asociata cu politici salariale laxe largeste deficitul extern

Combinatia intre o politica monetara aspra si o politica salariala laxa poate fi nociva, deoarece prima poate duce la aprecierea leului, iar a doua la erodarea competitivitatii prin cresteri salariale, a declarat, pentru Business Standard, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. O politica monetara aspra presupune folosirea unei dobanzi cheie ridicate, a explicat Isarescu, care a preciz at ca ambii factori mentionati - dobanda ridicata si politica salariala laxa - pun presiune pe deficitul de cont curent."O politica de venituri laxa nu poate sa fie contrabalansata decat partial de intarirea politicii monetare.


Citeste mai mult...

Intesa Sanpaolo Bank ofera burse de studii pentru liceeni

Banca Intesa Sanpaolo Romania sprijina intentioneaza sa ofere elevilor de liceu cu rezultate exceptionale doua burse de studiu pentru anul scolar 2008/2009 in Italia, prin proiectul "Bursa Intesa Intercultura", se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Programul realizat in colaborare cu Fundatia Intercultura/AFS (Italia), asigura doua burse in valoare de 12.000 EUR fiecare, suma care acopera toate cheltuielile necesare unui an de studiu in Italia. Bursele sunt destinate elevilor din clasele a 9-a si a 10-a, nascuti in perioada 01.01.1991-31.06.1993.


Citeste mai mult...

Pragul de deductibilitate pe pilonul III ar putea fi marit la 500-600 euro pe an

Nivelul de deductibilitate in sistemul pensiilor facultative (pilonul III) ar putea creste de la 200 de euro la 500-600 euro intr-o prima faza, pentru ca tot mai multi angajati sa beneficieze de pensii facultative, a spus marti presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului Romaniei, Aron Popa."Nivelul de deductibilitate in ce priveste pensiile facultative este foarte mic in Romania comparativ cu alte tari, unde acesta se situeaza la nivelul de 2.000-3.000 euro. Prin urmare, este nevoie de o crestere a acestei deductibilitati", a declarat Popa.


Citeste mai mult...

Turistii romani nu vor mai avea nevoie de vize pentru Israel de la 1 martie

Vizele pentru cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice vor fi anulate incepand cu data de 1 martie, informeaza, joi, intr-un comunicat, Ambasada statului Israel la Bucuresti. Ministerul israelian de Interne a luat aceasta decizie in data de 9 ianuarie, iar masura va intra in vigoare incepand cu 1 martie. Celelalte tipuri de viza (pentru munca, studii etc.) raman in continuare valabile, precizeaza comunicatul Ambasadei. Comisia pentru afaceri interne din cadrul Parlamentului israelian (Knesset) aprobase, la 9 ianuarie, decizia ministrului israelian de interne de a anula regimul obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Israel pentru o perioada de maxim 90 de zile.


Citeste mai mult...

Pacuraru va elimina cadourile de sarbatori, telefoanele sau chiriile de la plata contributiilor

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, va elimina din ordinul care precizeaza care sunt veniturile pentru care se platesc contributii sociale majoritatea veniturilor in natura, respectiv sumele acordate angajatilor de sarbatori, pentru chirii sau abonamente de telefon. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a precizat, miercuri seara, ca din cauza controverselor care s-au creat in jurul ordinului emis pentru clarificarea veniturilor pentru care se platesc contributii, va elimina din respectivul document sumele care lasa loc la interpretari si care au fost subiect de discutie.


Citeste mai mult...

Se inteteste concurenta pe segmentul bancilor mici

O parte din bancile cu activitate pe piata autohtona si-au anuntat, deja, rezultatele financiare pentru anul trecut. La o prima analiza, se observa accentuarea concurentei pe segmentul institutiilor de credit care detin cote de piata mai reduse, noteaza Adevarul. Pe locul noua, la sfarsitul anului trecut, ca valoare a activelor, Casa de Economii si Consemnatiuni a obtinut un profit net de 26,7 milioane euro, depasind dublul rezultatului din 2006, a declarat ieri, presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea.


Citeste mai mult...

Profitul Allianz atinge in 2007 nivelul istoric de 8 miliarde euro

Profitul net al Allianz Group a inregistrat in 2007 o crestere de 13,5%, la 8 miliarde euro, comparativ cu 7 miliarde euro in anul precedent, arata un comunicat emis joi de companie. In 2007, Allianz Group a avut un profit operational de 10,9 miliarde euro, in urcare cu 9% fata de anul anterior, cand profitul operational a atins un nivel de 10 miliarde euro. Veniturile totale ale Allianz Group au avansat la 102,6 miliarde euro, fata de 101,1 miliarde euro in 2006. Capitalurile proprii, de 48 miliarde euro, s-au mentinut din nou la un nivel ridicat in 2007.


Citeste mai mult...

AFI Europe are in plan investitii de 2 miliarde de euro in urmatorii 14 ani

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe are in plan investitii de 2 miliarde de euro in urmatorii 14 ani si pune accentul in primul rand pe centre comerciale, ca politica de expansiune a grupului, a declarat, joi, Reuven Havar, country manager AFI Europe Romania."Pentru urmatorii 14 ani, ca politica de expansiune a grupului nostru, ne-am planificat sa investim in Romania peste 2 miliarde de euro, focusandu-ne pe centre comerciale. In afara de proiectele pe care le avem deja in dezvoltare, am cumparat si alte suprafete de teren destinate dezvoltarii de centre comerciale in Bucuresti si Ploiesti", a declarat Reuven Havar.


Citeste mai mult...

Veniturile Gecad Net au crescut cu 40% in 2007

Gecad Net, companie membra a Grupului Gecad, a incheiat anul fiscal 2007 cu o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul anterior, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro."Cresterea, mult peste media pietei, s-a datorat in mare parte echipei Gecad Net care a stiut sa puna in practica noua strategie a companiei de a furniza mediului de afaceri local solutii complexe in domeniile securitatii IT, proiectarii asistate (CAD) si software-ului de business. Pana in 2005, compania se concentra foarte mult pe vanzarea de licente software.


Citeste mai mult...

Seful BRD: E o nebunie din partea bancilor sa dea credite in franci elvetieni in Romania

Acordarea de credite in franci elvetieni pe piata romaneasca reprezinta o "nebunie" din partea acelor banci care fac acest lucru, iar BRD-SocGen nu are de gand sa dea astfel de imprumuturi, a spus joi presedintele-director general al BRD-SocGen, Patrick Gelin."Dupa parerea mea, e o nebunie din partea bancilor sa acorde credite in franci elvetieni in Romania, iar BRD nu are deloc in portofoliu credite in aceasta valuta, din cauza riscurilor pe care le implica", a spus Gelin, la conferinta in care au fost anuntate rezultatele bancii pe 2007.


Citeste mai mult...

Piata fortei de munca din Romania se va regla in trei-patru ani

Climatul macreoeconomic "in deriva", din Romania, cresterea inflatiei, a preturilor si cursul valutar fluctuant vor avea un efect negativ asupra angajatilor, dar piata fortei de munca se va regla de la sine in urmatorii trei-patru ani, a declarat, joi, economistul Florin Citu. Directorul Departamentului Piete Financiare al ING Bank Romania, Florin Citu, a declarat, joi, in cadrul unui seminar de resurse umane, ca pe fondul climatului economic international instabil, care se rasfrange si asupra Romaniei, forta de munca va fi din ce in ce mai mobila, iar angajatii vor avea pretentii din ce in ce mai mari, in special referitoare la cresteri salariale.


Citeste mai mult...

Canicula vine si in 2008. ANM anunta, in vara, seceta si temperaturi ridicate in sud-est

Romanii vor avea parte, anul acesta, de o vara mai putin caniculara, comparativ cu cea de anul trecut, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. Totodata, anul 2008 este unul fara precipitatii abundente in primele luni ale primaverii. "In acest an nu se vor inregistra temperaturi foarte mari, dar nici precipitatii abundente. In luna februarie vom avea parte de precipitatii mai putine, comparativ cu luna ianuarie. Temperaturile pentru aceasta luna vor fi normale pentru aceasta perioada din an.


Citeste mai mult...

Banii incasati din taxa auto trebuie returnati!

Statul roman trebuie sa inapoieze banii incasati din taxa auto. Este mesajul transmis autoritatilor de la Bucuresti de catre Comisia Europena, prin intermediul lui Laszlo Kovacs, comisarul european pentru fiscalitate. "De fiecare data cand am vorbit cu oficialii romani, le-am spus ca, daca sunt incasate taxe nejustificat, ele trebuie platite inapoi. Si daca nu este gasita o solutie, atunci Curtea Europeana de Justitie trebuie sa ia o decizie. Si va decide returnarea banilor de catre Guvernul Romaniei", a declarat comisarului european, citat de Hotnews.


Citeste mai mult...

Uniunea Europeana va propune un cod deontologic pentru fondurile suverane de investitii

Comisia Europeana va lua in calcul un cod deontologic prin care va cere fondurilor suverane de investitii administrate de state sa axeze investitiile pe obiective comerciale si nu pe considerente strategice, au anuntat oficialii europeni, citati de Reuters."Pozitia noastra este foarte clara si nu va exista o legislatie in acest sens. Preferam un cod deontologic", a declarat o sursa oficiala europeana avizata. O schita de sase pagini a documentului obtinut de Reuters este axata pe ingrijorarea ca statele cu mari sume pentru investitii ar putea fi prea putin interesate de principalul obiectiv comercial, de utilizare a capitalului pentru sustinerea prosperitatii, potrivit NewsIn."Faptul ca fondurile de investitii suverane sunt controlate de state sugereaza o motivatie diferita de deciziile normale din sectorul privat , ce ar putea sa privilegieze interesele nationale in defavoarea valorilor actionarilor", arata documentul, o versiune provizorie a codului ce va fi luat miercuri in discutie in cadrul intrunirii celor 27 de state ale Uniunii Europene.


Citeste mai mult...

Romania va avea un portal pentru promovarea turismului

Ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat sambata seara, intr-o conferinta de presa tinuta in comuna Cotnari, judetul Iasi, ca Romania ar ptea avea un portal turistic online."Eu am prezentat aceasta idee functionarilor din minister, iar ei nu au primit-o cu entuzism. In opinia mea, e un mod rapid si civilizat de cauta traseele si ofertele turistice. Site-ul va cuprinde si istorii sau povesti ale unei destinatii turistice anume, vom putea descarca spoturi video, fotografii sau vom putea urmari imagini live din locatii turistice", a spus ministrul Ovidiu Silaghi, citat de NewsIn.


Citeste mai mult...

Suez si Gaz de France au cumparat o centrala electrica in Marea Britanie

Compania electrica franceza Suez si partenerul de fuziune Gaz de France au anuntat luni ca au achizitionat o centrala cu o capacitate de 1.875 Megawati in Marea Britanie, cumparata de la Goldman Sachs si Cargill pentru o suma care nu a fost dezvaluita, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Suez, prin intermediul subsidiarei Electrabel, si Gaz de France, vor avea cate o participatie de 50% in cadrul centralei Teesside, una dintre cele mai mari centrale energetice alimentate cu gaz din Europa. Functionala din 1993, centrala Teesside este localizata in nord-estul Marii Britanii si opereaza opt turbine pe baza de gaze naturale.


Citeste mai mult...

Federal Reserve va atrage atentia Congresului asupra riscurilor de incetinire economica

In contextul in care preturile din piata ipotecara scad intr-un ritm alert, bancile se tem sa acorde credite, pretul petrolului este la nivelul de 100 dolari/baril si inflatia ameninta sa se accentueze, se pune intrebarea cum este indicat sa procedeze guvernatorul bancii centrale, relateaza Reuters, citata de NewsIn. Guvernatorul bancii centrale americane Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, va incerca miercuri si joi sa explice Congresului cum ar putea banca centrala, care a redus deja dobanda de politica monetara cu 2,25 puncte procentuale de la mijlocul lunii septembrie, sa coboare in continuare nivelul acesteia pentru a preveni o recesiune, fara a permite ca inflatia sa scape de sub control."Pe termen scurt, economia ramane extrem de vulnerabila la alte reduceri, pentru ca increderea investitorilor s-a diminuat si politica agresiva condusa de Federal Rezerve pana in prezent a fost compensata partial de inasprirea conditiilor financiare", au transmis economistii din cadrul Deutsche Bank intr-o nota catre clienti.


Citeste mai mult...

Romanii fac credite in Italia pentru a-si cumpara o casa in Romania

Romanii care muncesc in Italia iau credite pentru a-si cumpara case in Romania. Zeci de romani au inceput deja sa contracteze astfel de imprumuturi, intermediate de o firma de asistenta financiara, condusa tot de un roman. Multi dintre ei si-au luat deja apartamente sau case aici in tara pe baza contractului de munca din strainatate. Irina este din Brasov si spune ca si-a propus sa nu se intoarca acasa fara sa aiba locuinta ei. "Locuiesc de doi ani in Italia, ingrijesc o batrana, castig cam 700 de euro.


Citeste mai mult...

Google, cel mai tare brand din Marea Britanie

Google a fost desemnat cel mai puternic brand corporatist din Marea Britanie, conform ultimei editii a raportului anual Superbrands asupra celor mai tari 500 de branduri din acesta tara, informeaza The Guardian, citat de HotNews. In "top 5", Google a surclasat, intre altele, Microsoft, British Petroleum, BBC si GlaxoSmithKline, lista primelor zece branduri puternice din Regat fiind completata de Rolls Royce, Financial Times, British Airways, FedEx si Hertz. In sectorul media, Financial Times este urmat de Reuters - clasata pe locul 13 in topul general - si de The Economist, clasat pe locul 36.


Citeste mai mult...