Premierul invita confederatiile sindicale la consultari

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a adresat, marti, o invitatie confederatiilor sindicale de a participa, vineri, la discutii, la Palatul Victoriei, a informat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, potrivit AGERPRES. "Seful Executivului a lansat o invitatie marilor confederatii sindicale de a participa la o intalnire consultativa, vineri, ora 13,00, la Palatul Victoriei. In cadrul acestei intalniri urmeaza sa fie abordate subiecte aflate, in prezent, in atentia Guvernului si sindicatelor, inclusiv implicatiile evolutiei pietelor financiare globale", a precizat Camelia Spataru.



Citeste mai mult...

Ungaria nu majoreaza plafonul de garantare a depozitelor

Spre deosebire de alte state membre ale Uniunii Europene, Ungaria nu intentioneaza sa majoreze plafonul de garantare a depozitelor bancare pentru persoanele fizice, a declarat marti ministrul ungar de Finante, Janos Veres, transmite AGERPRES. "In Ungaria, toate institutiile si masurile care sunt in prezent in vigoare sunt suficiente pentru a proteja depozitele bancare ale populatiei", a declarat Janos Veres.



Citeste mai mult...

Romania poate fi a treia putere agricola europeana

Romania poate deveni a treia putere agricola a Europei, dupa Franta si Germania, in conditiile unei absorbtii bune a fondurilor europene pana in 2013, a unor investitii straine directe semnificative si a unui anumit sprijin guvernamental, apreciaza economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, intr-o cercetare privind sectorul agricol romanesc, conform AGERPRES. "Romania are cel mai inalt nivel de utilizare a lucratorilor pe cont propriu si a lucratorilor familiali neremunerati in agricultura din intreaga Uniune Europeana (aproximativ 3 milioane persoane in 2005).



Citeste mai mult...

Romania dupa Ungaria si Polonia la conditiile de munca decenta

Romania se afla mult in urma Ungariei sau Poloniei in ceea ce priveste conditiile de munca decenta, dar este, probabil, pe picior de egalitate cu Bulgaria si mai bine decat Albania, a declarat marti pentru AGERPRES ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, Mariana Campeanu, cu ocazia Zilei internationale a muncii decente. Referindu-se la decalajele intre Romania si Ungaria in privinta conceptului de munca decenta, Campeanu a mentionat experienta personala de la Casa Nationala de Pensii, unde numarul functionarilor caselor de pensii din Romania este acelasi cu cel din Ungaria, in pofida disproportiei in ceea ce priveste numarul populatiei si numarul pensionarilor.

Cuvinte cheie: munca, muncii, decenta


Citeste mai mult...

Preturile proprietatilor imobiliare se vor stabiliza in 2009 in SUA, afirma un expert

Preturile proprietatilor imobiliare din Statele Unite ale Americii (SUA), care au declansat criza financiara, se vor stabiliza in prima jumatate a anului 2009, a declarat miercuri fostul presedinte al Rezervei federale americane (Fed), Alan Greenspan, pentru cotidianul Wall Street Journal, citat de AFP si preluat de Agerpres. "Preturile proprietatilor imobiliare din SUA vor incepe probabil sa se stabilizeze sau sa atinga nivelul cel mai scazut in prima jumatate a lui 2009", a afirmat Alan Greenspan.



Citeste mai mult...

Piata birourilor se muta spre vestul Romaniei

Chiriile medii pentru spatiile de birouri din zona de vest a Romaniei au inceput sa rivalizeze cu cele din Bucuresti, ajungand, in unele cazuri, sa le depaseasca, conform AGERPRES. "Chiria pentru spatiile de birouri de clasa A din Cluj-Napoca a ajuns in luna iunie si la 25 euro/mp, fata de 20 euro/mp in ianuarie, respectiv 16 euro/mp in iunie 2007", spune Florin Popa, Broker/Owner al agentiei imobiliare clujene RE/MAX Class.



Citeste mai mult...

Contracte de peste 700 milioane euro pe piata imobiliara bulgara

Piata de investitii imobiliare din Bulgaria a fost foarte puternica, in prima jumatate a anului, cu 20 de tranzactii in valoare de 745 milioane de euro, aproape 85 la suta din volumul total al investitiilor din 2007, potrivit unui raport publicat, miercuri, de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, conform AGERPRES. Crelstere pietei a fost de 29 la suta, comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2007. incheierea tranzactiilor dureaza mai mult in prezent si este mult mai dificila. Unul din motive este ca bancile si-au restrictionat politica de imprumuturi. Numarul clientilor este in declin deoarece valoarea companiilor imobiliare este in scadere, arata raportul.

Cuvinte cheie: suta, 2007, perioada


Citeste mai mult...

Indice pentru costul creditului imobiliar/ipotecar pentru piata bancara

Compania IpoteciDirect a lansat, in aceasta luna, un indicator care masoara costul mediu total (DAE medie) al creditului imobiliar/ipotecar pentru intreaga piata bancara romaneasca pe parcursul unei luni calendaristice. Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, indicele IpoteciDirect pentru luna iulie este 9,81 la suta pentru finantarile acordate in euro. Obiectivul acestui parametru este de a prezenta situatia curenta si evolutia pietei creditului imobiliar/ipotecar. Indicele IpoteciDirect va fi prezentat, din septembrie, si pentru finantarile acordate in RON, USD si CHF, se precizeaza in comunicat.



Citeste mai mult...

Romanii vor sa isi modernizeze locuintele

70 la suta din populatia Romaniei ar efectua cheltuieli pentru imbunatatirea si repararea locuintei, a aratat marti, Petre Datculescu, director IRSOP, la un seminar organizat de BCR Banca pentru Locuinte. Conform studiului IRSOP referitor la produsul financiar Bauspar oferit de BCR, studiu preluat de Agerpres, 600.000 de cetateni din mediul urban ar achizitiona in acest moment acest produs.

Cuvinte cheie: suta, bauspar, irsop


Citeste mai mult...

Salariile in constructii au crescut

Salariile in constructii au crescut in primul semestru din 2008 cu 23,9 la suta, fata de prima jumatate a anului 2007, devansand cresterea preturilor materialelor de constructii, care a fost de 13,9 la suta, potrivit datelor prezentate joi, intr-o conferinta de presa, de presedintele Institutului National de Statistica /INS/, Vergil Voineagu, potrivit AGERPRES.In perioada de referinta, indicii de cost in constructii au urcat cu 14,4 la suta, cel mai mare avans fiind consemnat la cladirile nerezidentiale - 15,2 la suta, in timp ce costurile pentru cladirile rezidentiale au sporit cu 14,8 la suta, iar pentru constructiile ingineresti cu 13,9 la suta.



Citeste mai mult...

In luna august au scazut preturile la apartamente

Capitala a inregistrat si in ultima luna de vara scaderi ale preturilor apartamentelor, exceptie facand sectorul 1, unde acestea au crescut, conform indicelui imobiliar pentru Bucuresti - BREI stabilit de compania imobiliara Colliers International. Luna august a adus un volum de tranzactii mai scazut, care se reflecta si in evolutia preturilor pe segmentul rezidential, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES. Proprietarii de apartamente au scazut preturile, din cauza dezinteresului aratat de catre clienti, se precizeaza in comunicat.



Citeste mai mult...

Spania a lansat un plan de sprijinire a sectorului imobiliar de 3 miliarde de euro

Spania a a lansat un plan in valoare de 3 miliarde euro pentru sprijinirea dezvoltatorilor imobiliari si oprirea concedierilor din industria constructiilor, care se confrunta cu datorii ridicate, cu declinul preturilor si majorarea stocului de apartamente si case nevandute, potrivit Financial Times preluat de.Premierul spaniol José Luis Rodríguez Zapatero a admis in fata Parlamentului ca Spania se confrunta cu o crestere a somajului si incetinirea dezvoltarii economice.



Citeste mai mult...

Sectorul constructiilor si imobiliar a crescut cu 30%

Sectorul constructiilor si cel imobiliar au inregistrat cresteri de peste 30 al suta, in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Horia Irimia, in deschiderea lucrarilor Congresului International Imobiliar, de la Bucuresti, potrivit AGERPRES."Congresul este un bun prilej de a dezbate probleme de interes atat pentru constructori, cat si pentru beneficiari.



Citeste mai mult...

Romania ocupa primul loc in UE in functie de cresterea pietei constructiilor in luna iulie

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana in functie de ritmul de dezvoltare a sectorului constructiilor in luna iulie, cu un avans de 28,4% fata de aceeasi luna din 2007, in conditiile in care la nivelul blocului comunitar s-a inregistrat un declin de 1,5%, potrivit datelor Eurostat preluate de.Piata constructiilor a crescut in zece state din UE si a scazut in alte trei, potrivit datelor publicate, miercuri, de biroul european de statistica, Eurostat.Rata de crestere a sectorului constructiilor din Romania a devansat Slovenia (+17,9%), Bulgaria (+16,4%) si Polonia (+16,1%).



Citeste mai mult...

Compania israeliana Dimri International va construi 5.000 locuinte, in Bucuresti si Ploiesti

Dimri International, filiala companiei Y.H.

Cuvinte cheie: dimri, doua, romania


Citeste mai mult...

Primul trimestru cu pierderi la Immoeast pe fondul scaderii valorii proprietatilor imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast AG, cel mai important investitor de pe piata imobiliara din Romania in 2007, a anuntat joi primul sau trimestru incheiat cu pierderi operationale pe masura ce valoarea proprietatilor sale din Europa Centrala si de Est a scazut, transmite AGERPRES. In cele trei luni incheiate la data de 31 iulie 2008, Immoeast a inregistrat pierderi inainte de taxe de 77 milioane euro, comparativ cu un profit de 114,2 milioane euro in perioada similara a anului trecut. De asemenea pierderile inainte de taxe si deprecieri (EBIT) s-au situat la 261,4 milioane euro, fata de un profit de 93,1 milioane euro in perioada similara a anului trecut.



Citeste mai mult...

Locuintele noi se vor scumpi in trimestrul patru cu 10-15% si cele vechi cu 5-10% in Capitala-studiu

Preturile locuintelor noi din Bucuresti vor continua sa creasca pana la sfarsitul anului, in medie, cu 10-15%, in timp ce pe segmentul blocurilor vechi se estimeaza o scumpire cu 5-10%, evolutia fiind diferita in functie de zona, potrivit celui mai recent studiu al companiei Coldwell Banker, potrivit."Pentru piata rezidentiala noua, estimam ca preturile vor creste cu 10-15% pana la sfarsitul anului, luand in considerare ca cererea este mai mare comparativ cu oferta, iar finalizarea unor locuinte programate sa fie livrate pe piata in acest an ar putea probabil sa fie amanata.

Cuvinte cheie: euromp, banker, piata


Citeste mai mult...

Constructorii romani din Italia castiga minim 8,49 euro pe ora

Castigul minim net pe care il primeste un muncitor roman necalificat in Italia, in domeniul constructiilor, era de 8,49 euro pentru o ora de lucru, dupa primele cinci luni ale anului 2008, a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Alexandru Galusca, operator la sindicatul italian FENEAL - UIL. FENEAL este Federatia Nationala a Muncitorilor din Constructii Derivate si Lemn, iar UIL este sindicatul italian de apartenenta. Muncitorul roman care incheie acorduri personale cu angajatorul si care este, astfel, privat de o parte dintre drepturile legale, are un castig net de 3,5 euro pe ora, potrivit datelor furnizate de reprezentantul FENEAL.

Cuvinte cheie: euro, ora, romani


Citeste mai mult...

BCR modifica dobanzile la contul de economii Maxicont

Banca Comerciala Romana (BCR) a majorat dobanzile la contul de economii Maxicont, in lei si euro si a redus dobanzile in cazul economisirii in dolari, conform Agerpres. BCR majoreaza ratele de dobanda practicate pentru resursele atrase de la persoane fizice prin intermediul contului de economii Maxicont, in lei si euro, cu un procent situat intre 1,00 la suta si 1,55 la suta in cazul Maxicont in lei respectiv intre 0,25 la suta si 0,40 la suta in cazul Maxicont in euro, precum si diminuarea ratelor de dobanda practicate pentru Maxicont in dolari cu un procent situat intre 0,25 la suta si 0,4 la suta.

Cuvinte cheie: sume, sutaan, maxicont


Citeste mai mult...

Campanie promotionala AlphaCard VISA Credit

Alpha Bank Romania a lansat noua campanie "Secretul celor mai reusite vacante", prin care utilizatorii AlphaCard VISA Credit beneficiaza de pana la 55 de zile perioada de gratie, zero la suta comision pentru platile cu cardul oriunde in lume si o oferta speciala la achizitionarea biletelor de avion pentru vacante in Grecia. Toti clientii care platesc cu cardul AlphaCard VISA Credit cel putin doua bilete dus Bucuresti - Atena sau catre orice alta destinatie din Grecia trebuie sa achite doar un bilet pentru intoarcere, deoarece persoana insotitoare va beneficia de bilet gratuit.



Citeste mai mult...

Holcim Romania a implinit 4 ani!

Holcim (Romania) a lansat, luni, pentru al patrulea an consecutiv, Raportul de dezvoltare durabila pentru 2007, document ce reflecta strategia companiei de a aplica simultan cele trei linii directoare ale dezvoltarii durabile - performanta financiara, respectarea normelor ecologice si asumarea responsabilitatilor sociale. Conform unui comunicat remis AGERPRES, Holcim (Romania) a adoptat modelul de afaceri al dezvoltarii durabile si se implica in solutionarea problemelor economice, sociale sau de mediu cu care se confrunta societatea.

Cuvinte cheie: holcim, romania, anul

Citeste tot articolul Holcim Romania a implinit 4 ani!

Citeste mai mult...

Nuclearelectrica si-a dublat cifra de afaceri

Nuclearelectrica a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri pe primele sase luni ale anului, pana la 681 milioane lei, datorita exploatarii a doua unitati in anul 2008 la centrala de la Cernavoda, fata de o singura unitate in aceeasi perioada a anului precedent, informeaza compania, citata de Agerpres. Nuclearelectrica a raportat si o majorare cu 45 la suta a profitului la sase luni, pana la 87 milioane de lei. In semestrul I al anului 2008, atat nivelul creantelor, cat si cel al datoriilor au scazut cu 20 la suta, fata de semestrul I al anului 2007, fara a se inregistra creante sau arierate restante semnificative.

Cuvinte cheie: anului, suta, semestru


Citeste mai mult...

BCR introduce ATM-uri in 11 statii de metrou

Banca Comerciala Romana (BCR) a instalat 12 ATM-uri in statiile de metrou din Bucuresti, informeaza un comunicat al bancii, preluat de Agerpres. Astfel, ATM-urile sunt amplasate in statiile de metrou Gara de Nord 1, Piata Romana, Piata Unirii 1, Piata Victoriei 2, Stefan cel Mare, Piata Iancului, Piata Muncii, Grozavesti, Basarab, Dristor 1 iar in statia Armata Poporului sunt instalate doua aparate. Potrivit bancii, bancomatele inglobeaza tehnologie de ultima generatie, indeplinind absolut toate standardele internationale in domeniu.

Cuvinte cheie: bcr, piata, suta


Citeste mai mult...

BNR sustine imprumuturile Citibank

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat noua Norma cadru de creditare persoane fizice a Citibank Romania, care permite un grad de indatorare de pana la 70 la suta pentru clientii bancii, potrivit unui comunicat al Citibank, preluat de Agerpres. Noua Norma de creditare a intrat in vigoare din 12 august 2008, iar gradul maxim de indatorare va fi calculat pe baza veniturilor solicitantului cu caracter de permanenta acceptate de catre Citi Romania, din care vor fi scazute cheltuielile minime de subzistenta prevazute de legislatia in vigoare.

Cuvinte cheie: romania, lei, citibank


Citeste mai mult...

Fondurile BT - 97,24 milioane lei

Valoarea activelor nete ale fondurilor deschise de investitii administrate de Banca Transilvania (BT) era de peste 97,24 milioane lei la data de 24 august, potrivit datelor comunicate de BT si preluate de Agerpres. Activele nete ale fondului BT Clasic totalizau 26,53 milioane de lei, iar numarul unitatilor de fond aflate in circulatie era 2,125 milioane, detinute de 350 investitori.

Cuvinte cheie: suta, lei, milioane

Citeste tot articolul Fondurile BT - 97,24 milioane lei

Citeste mai mult...

Rompetrol a ieftinit motorina cu 5 bani

Rompetrol a redus, incepand de marti, pretul motorinelor comercializate in statiile proprii cu cinci bani litrul, informeaza AGERPRES. Astfel, un litru de motorina Efix Diesel se comercializeaza cu 4,25 lei/litru si unul de Super Euro 5 cu 4,54 lei/litru. Pretul benzinelor ramane neschimbat.



Citeste mai mult...

OMV investeste si in gaze

OMV investeste 210 milioane euro pentru dezvoltarea campurilor de gaze Strasshof si Ebenthal, informeaza compania. Recenta demarare a productiei la Strasshof si Ebenthal constituie un pas important pentru OMV Austria Exploration & Production GmbH in perspectiva cresterii productiei zilnice actuale, de circa 40.000 bep/zi, cu aproximativ 20 la suta pana in 2010, conform AGERPRES. Productia de gaze a celor doua campuri alimenteaza reteaua din Austria. De la descoperirea sondei de la Strasshof, in 2005, OMV a mai forat alte patru sonde, rezervele de gaze fiind estimate la aproximativ patru miliarde mc (25 milioane barili echivalent petrol).

Cuvinte cheie: omv, gaze, milioane

Citeste tot articolul OMV investeste si in gaze

Citeste mai mult...

Murfatlar - recolta mult mai bogata fata de anul trecut

Murfatlar Romania preconizeaza pentru anul 2008 o recolta de struguri in valoare de peste 30.000 de tone, cu 32 la suta mai mare fata de 2007, conform AGERPRES. Replantarile sunt reprezentate de selectii de vita de vie cu o greutate a ciorchinilor mai mare, rezistenta marita la seceta, boli si daunatori. Cresterea cantitativa a recoltei medii la hectar aferenta soiurilor replantate este de 3000kg/ha. Reintinerirea a vizat soiuri rosii, precum Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot pe o suprafata de 115 ha. Investitiile pentru soiurile care intra pe rod in acest an se ridica la 1.710.000 euro.

Cuvinte cheie: murfatlar, anul, 2008


Citeste mai mult...

Firmele au solicitat fonduri de 3,4 milioane lei pentru serviciile de piata

O suta de firme au solicitat ajutoare financiare nerambursabile de la bugetul de stat in valoare de 3,4 milioane de lei, prin intermediul Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, potrivit AGERPRES. Suma maxima solicitata a fost de 50.000 lei pentru un operator economic. Banii vor fi utilizati pentru achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloace moderne de evidenta a gestiunii. Programul a demarat in ianuarie 2008. Cele o suta de solicitari au fost selectate de MIMMCTPL pentru verificarea eligibilitatii lor.

Cuvinte cheie: lei, bugetul, milioane


Citeste mai mult...

ONGC a preluat Imperial Energy

Compania petroliera britanica Imperial Energy, specializata in operatiuni de explorare petroliera derulate in Rusia si Kazahstan, a acceptat marti o oferta de preluare de 1,4 miliarde lire sterline (1,75 miliarde euro sau 2,58 miliarde dolari) inaintata de grupul petrolier indian ONGC, transmite AGERPRES.Imperial Energy, care in cursul acestei dimineti a dat publicitatii un prim comunicat in care anunta ca este pe cale sa ajunga la un acord de preluare cu grupul indian, a revenit cu un al doilea comunicat in care anunta incheierea cu succes a negocierilor cu ONGC.


Citeste tot articolul ONGC a preluat Imperial Energy

Citeste mai mult...

Metrorex - 145 milioane de euro pentru Linia de Centura

Metrorex a investit 145 milioane de euro pentru constructia tronsonului de metrou Nicolae Grigorescu - Linie de Centura, astfel incat, din iarna, metroul bucurestean se va imbogati cu patru noi statii, a declarat joi, purtatorul de cuvant al Regiei, Mariana Petre, pentru AGERPRES "Investitia totala pentru acest tronson de metrou a fost de 145 milioane de euro. in luna noiembrie vom incepe probele tehnologice si, ulterior, acest tronson va fi deschis cicrculatiei, dupa ce se vor finalzia si lucrarile de semnalizare si informare a cetatenilor", a explicat Mariana Petre.

Cuvinte cheie: statii, patru, metrou


Citeste mai mult...

Lufthansa va achizitiona Brussels Airlines

Lufthansa a anuntat joi ca poarta negocieri cu proprietarul operatorului aerian belgian Brussels Airlines pentru a achizitiona o participatie de 45 la suta din companie, cu o optiune de a achizitiona ulterior intregul stoc de actiuni, transmite AGERPRES. Cel mai mare operator aerian din Germania afirma ca este in "negocieri constructive" cu SN Airholding SA/NV, proprietarul Brussels Airlines, care opereaza zboruri din capitala Belgiei catre Europa si Africa. Lufthansa va achizitiona in prima faza o participatie de 45 la suta din operatorul aerian belgian, oferind 65 milioane de euro (95,6 milioane de dolari).



Citeste mai mult...

Visa sponsorizeaza Jocurile Olimpice si in 2012

Cardurile Visa payWave vor putea fi utilizate pentru majoritatea cumparaturilor cu valoare mica facute la Londra, la Jocurile Olimpice din 2012, potrivit unui comunicat al Visa, preluat de Agerpres. De asemenea, utilizatorii Visa pot beneficia de diverse vouchere si promotii speciale cu sponsorii olimpici si vor putea rezerva online bilete, camere de hotel si mijloace de transport, oriunde s-ar afla in lume. Visa este Sponsor Global al Jocurilor Olimpice din 1986 si Sponsor Global al Jocurilor Paralimpice din 2002.



Citeste mai mult...

Institutiile financiare nebancare vor putea acorda credite ipotecare

Institutiile financiare nebancare vor putea acorda credite imobiliare si microcredite, vor putea finanta tranzactii comerciale si vor putea efectua operatiuni de factoring, potrivit unui proiect de lege privind organizarea si functionarea IFN adoptat, miercuri, de Executiv.IFN inscrise in Registrul General vor putea efectua si operatiuni de schimb valutar aferente activitatilor permise, cu respectarea tuturor conditiilor prevazute de reglementarile in materie.

Cuvinte cheie: putea, registrul, pot


Citeste mai mult...

Siemens si Petrom - contracte de 6,5 milioane euro

Divizia energetica din cadrul companiei Siemens SRL, in consortiu cu Siemens AG, a semnat cu compania Petrom doua contracte in valoare de 6,5 milioane euro, vizand conectarea CCCC Brazi la Sistemul Energetic National /SEN/, informeaza AGERPRES. In cadrul proiectului, Siemens va furniza o statie noua de 400/220 kV care va facilita livrarea catre SEN a energiei produse, va realiza doua linii noi de 400 kV si va extinde statia existenta Brazi Vest cu inca doua celule in vederea conectarii CCCC Brazi la SEN. Contractele au fost semnate concomitent, in data de 26 iunie 2008, finalizarea proiectului fiind prevazuta pentru 19 aprilie 2010.



Citeste mai mult...

Eurobody - profit de 80% in 2008

Afacerile Producatorul de caroserii auto Eurobody asteapta in acest an o cifra de afaceri de 34 de milioane euro, cu circa 80 la suta mai mare fata de realizarile anului trecut, ca urmare a extinderii retelei cu sapte centre de service si a cresterii productiei, informeaza AGERPRES. "In prima jumatate de an am realizat un venit de 12 milioane de euro, insa ne asteptam ca noile unitati de service pe care le inauguram in aceasta toamna sa ne confirme bugetele programate", a spus Ovidiu Vlad, director general Eurobody. Eurobody detine in prezent trei centre de fabricatie, care vor produce in acest an un numar de aproximativ 2.600 de caroserii, fata de circa 1.500 realizate anul trecut.


Citeste tot articolul Eurobody - profit de 80% in 2008

Citeste mai mult...

Romtelecom raporteaza cresterea veniturilor

Operatorul de telecomunicatii Romtelecom, divizie a grupului grec Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), a inregistrat in primul semestru al acestui an venituri de 442,4 milioane euro, in crestere cu 0,7 procente fata de incasarile de 439,4 milioane euro consemnate in perioada similara a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare pe primul semestru, comunicate joi de grupul OTE si preluate de Agerpres. In al doilea trimestru din 2008, venitul operational al Romtelecom a crescut cu 2,7 la suta in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior.



Citeste mai mult...

Rosneft - venituri de 4,31 miliarde de dolari

Compania Rosneft, cel mai mare producator de petrol din Rusia, a anuntat vineri ca profitul sau s-a dublat in trimestrul doi, datorita cresterii pretului petrolului si incorporarii unitatilor de productie si rafinare cumparate de la Yukos Oil Co., transmite AGERPRES. Venitul net al Rosneft in perioada aprilie-iunie 2008 a ajuns la 4,31 miliarde de dolari, fata de 1,7 miliarde de dolari in 2007. Profitul obtinut de Rosneft este peste estimarile analistilor, care preconizau un profit de 4,04 miliarde de dolari.



Citeste mai mult...

Lukoil - profit cu 64% mai mare

Lukoil, cel mai mare producator de petrol din Rusia, a raportat o crestere cu 64 la suta a profitului in trimestrul doi al anului, datorita cresterii pretului titeiului si a volumului de rafinare, informeaza AGERPRES. Venitul net a ajuns la 4,13 miliarde dolari comparativ cu 2,52 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, insa cu 9,2 la suta mai putin decat estimarile initiale, care anuntau o cifra de 4,55 miliarde dolari.

Cuvinte cheie: suta, miliarde, dolari

Citeste tot articolul Lukoil - profit cu 64% mai mare

Citeste mai mult...

Posta Romana va deschide 6 oficii postale in Spania

Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ va deschide in aceasta toamna sase oficii postale in cinci orase din Spania unde exista comunitati mari de romani, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul executiv operational al CNPR, Mihai Cristian Buciu. "Vrem ca oficiile sa devina operationale cel tarziu la 1 octombrie 2008", a precizat Buciu. Decizia CNPR de a deschide oficii postale in Spania s-a datorat, pe de o parte, faptului ca, odata cu integrarea in UE, pentru traficul intracomunitar nu mai exista niciun fel de bariere, si pe de alta parte numarului foarte mare de romani care lucreaza pe teritoriul acestei tari.

Cuvinte cheie: spania, oficii, cnpr


Citeste mai mult...

E.ON Gaz Romania si E.ON Energie vor fuziona de la 1 ianuarie 2009

Companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Energie Romania, care detin distributia gazelor din nordul tarii, respectiv distributia si furnizarea energiei electrice in zona Moldovei, vor fuziona incepand de la 1 ianuarie 2009 pentru a optimiza activitatile."Sub rezerva aprobarii de catre Forurile de Conducere responsabile, E.ON Energie AG si E.ON Ruhrgas AG intentioneaza, incepand din 1 ianuarie 2009, sa reuneasca activitatile participatiilor lor din Romania, respectiv E.ON Gaz Romania Holding si E.ON Energie Romania, intr-o singura companie.

Cuvinte cheie: eon, romania, gaz


Citeste mai mult...

Pierderile Cersanit Romania au crescut de doua ori in primele sase luni, la 5,7 milioane lei

Pierderile producatorului de obiecte sanitare Cersanit Romania, fosta Romanceram, din Roman, au crescut in prima jumatate a anului de peste doua ori comparativ cu rezultatul negativ din perioada similara a anului trecut, de la 2,6 milioane lei la 5,7 milioane lei (1,5 milioane euro), conform.



Citeste mai mult...

ANL a finalizat peste 22.500 de locuinte

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a finalizat, in cei 10 ani de activitate, 22.500 de apartamente si case construite fie pentru tineri fie pentru achizitionarea prin credit ipotecar, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Agentiei, Gheorghe Popescu. "In cei 10 ani de la infiintare Agentia a finalizat 21.000 de locuinte in cadru programului de locuinte pentru tineri in regim de inchiriere, alte 2.500 de case si apartamente fiind deja predate clientilor in cadrul Programului de locuinte finantate prin credit ipotecar. Aceste cifre demonstreaza ca cei 10 ani pe care institutia noastra i-a implinit au fost incununati de succes", a precizat oficialul.

Cuvinte cheie: locuinte, anl, agentia


Citeste mai mult...

Tarifele telefonice au scazut in august

Tarifele serviciilor au scazut, in medie, 0,9 procente, in luna august, cea mai mare scadere fiind inregistrata la tarifele de telefonie si la transportul aerian, de circa 3,92 la suta, respectiv de 1,56 la suta, potrivit AGERPRES.

Cuvinte cheie: suta, august, scadere


Citeste mai mult...

O companie daneza ar putea instala centrale eoliene in Romania

Compania Scan Energy ar putea sa instaleze, in perioada 2010-2012, turbine eoliene pe teritoriul Romaniei, reiese dintr-un comunicat al firmei germane Nordex, care a incheiat cu societatea daneza un contract pentru livrarea a 170 de unitati de generare pentru circa 500 milioane euro, conform.Turbinele, cu o capacitate de 2,5 MW fiecare, vor fi instalate in Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, Polonia, Grecia, Croatia, Ungaria, Turcia si Romania, iar contractul reprezinta intrarea Nordex pe piata romaneasca."Nordex are deja cote de piata de doua cifre in unele dintre aceste tari.



Citeste mai mult...

Companiile Fannie Mae si Freddie Mac salvate de SUA

Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Central Europene (BCE) a salutat miercuri decizia guvernului american de a salva companiile ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, transmite AGERPRES. Oficialul BCE a apreciat ca decizia autoritatilor americane a fost justificata din cauza turbulentelor care inca exista pe pietele financiare mondiale. Trichet a laudat eforturile Statelor Unite de a lua decizii "intr-o maniera inteleapta si prompta" pentru a limita pagubele economice cauzate de actuala criza a creditelor ipotecare.



Citeste mai mult...

Bogdan Ungureanu - director comercial al Terapia Ranbaxy

Bogdan Ungureanu este noul director comercial al companiei farmaceutice Terapia Ranbaxy, urmand sa coordoneze activitatile diviziilor de produse generice cu promovare medicala (Branded Business), de OTC-uri (produse fara prescriptie medicala) si de key accounts, potrivit AGERPRES.Bogdan Ungureanu, care are o diploma in medicina obtinuta la Universitatea Carol Davila din Bucuresti, a ocupat functia de director general al diviziei de distributie a companiei - Terapia Distributie.



Citeste mai mult...

Doua companii vor IAR Ghimbav

Doua companii, Aero Vodochody (Cehia) si Marcovici Capital Ltd (Israel) au depus oferte pentru privatizarea companiei IAR Ghimbav, potrivit datelor remise AGERPRES de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit sursei citate, in circa 45 de zile va fi anuntata compania castigatoare dupa analiza ofertei tehnice si, ulterior, a celei financiare. Un numar de sapte investitori s-au aratat interesati de privatizarea societatii IAR Ghimbav.


Citeste tot articolul Doua companii vor IAR Ghimbav

Citeste mai mult...

Guvernul italian vrea sa salveze Alitalia

Guvernul italian a derulat negocieri in regim de urgenta cu sindicatele si investitorii referitoare la un plan de salvare a operatorului aerian Alitalia, in conditiile in care zborurile companiei falimentare risca sa ramana la sol din cauza lipsei combustibilului, transmite AGERPRES. Planul de salvare prevede ca investitorii ar trebui sa cumpere activele profitabile si sa investeasca un miliard de euro (1,4 miliarde de dolari), sa reduca salariile si sa efectueze concedieri, masuri cu care sindicatele nu sunt de acord. Guvernul mediaza discutiile purtate in regim de urgenta care au inceput sambata si continua duminica.



Citeste mai mult...

270 de firme au participat la targurile AGROALIM si SMART PACK

A 19-a editie a targului AGROMALIM, targ international de agricultura si industrie alimentara, si editia a 10-a a targului SMART PACK, targ de ambalaje, papetarie, tiparituri si sisteme de etichetare, organizate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, si-au inchis portile duminica, informeaza AGERPRES.Cele doua manifestari expozitionale au fost organizate in paralel cu cea de a 5- a editie a Expozitiei Nationale a rasei Baltata Romaneasca, organizata de Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine - Filiala Arad. Cele doua targuri au reunit peste 270 de firme si crescatori de animale din Austria, Germania, Marea Britanie, Polonia, Ungaria si Romania.

Cuvinte cheie: arad, doua, cadrul


Citeste mai mult...

AIG a solicitat Fed o finantare in valoare de 40 miliarde de dolari

Compania de asigurari American International Group Inc (AIG), confruntata cu mari dificultati financiare, a solicitat Rezervelor Federale ale Statelor Unite (Fed) o finantare pe termen scurt in valoare de 40 miliarde de dolari, conform unui articol aparut in "New York Times", transmite AGERPRES. "Wall Street Journal", "New York Times" si canalul de stiri economice CNBC sustin ca Robert Willumstad, directorul executiv al AIG, s-a deplasat duminica noaptea la sediul Fed pentru a solicita imprumutul.

Cuvinte cheie: dolari, aig, miliarde


Citeste mai mult...

Se prabusesc actiunile AIG

American International Group Inc., cea mai mare companie de asigurari din lume, a fost marcata de un val de scaderi din partea agentiilor de creditare, ingrijorate ca piata imobiliara deteriorata va distruge in viitor situatia financiara a companiei. Toate cele trei mari agentii: Standard & Poor, Moody"s Investors Services si Fitch Ratings â€" au scazut pozitia AIG la cel putin doua unitati in ultima luni.


Citeste tot articolul Se prabusesc actiunile AIG

Citeste mai mult...

Amonil a oprit productia de ingrasaminte pentru remedierea unor probleme tehnice

Combinatul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia a oprit duminica productia pentru remedierea unor probleme tehnice, potrivit unui comunicat al companiei remis luni Bursei de Valori Bucuresti /BVB/ si preluat de Agerpres. Compania a precizat ca perioada in care va fi oprita productia va fi anuntata dupa efectuarea unor verificari. Au fost oprite instalatiile de productie ingrasaminte chimice, amoniac, uree, acid azotic, azotat de amoniu, ingrasaminte lichide, pentru remedierea problemelor tehnice aparute la instalatiile de amoniac Kellogg si Uree II Stripping.



Citeste mai mult...

Azomures - investitie de 300 milioane dolari

Presedintele Consiliului de Administratie al SC Azomures SA Targu Mures, Fuat Kalgay, a anuntat, luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca societatea are in pregatire doua proiecte de investitii in valoare totala de aproximativ 300 milioane USD, potrivit AGERPRES. Cele doua proiecte urmaresc scaderea consumului de energie electrica a companiei si reducerea impactului cresterii pretului la gaze naturale, iar primul dintre acestea ar putea fi operational intr-un an si jumatate.



Citeste mai mult...

VIG incheie tranzactia de achizitie a activitatilor sale de catre Erste Group

Vienna Insurance Group a finalizat conform planificarii, dupa obtinerea acordului din partea autoritatilor locale de supraveghere a asigurarilor si a autoritatilor cu competente in domeniul concurentei din Austria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia si Ungaria, achizitia activitatilor de asigurari ale Erste Group Bank AG din Austria si Europa Centrala si de Est, anunta Biroul de presa al Erste Bank, potrivit AGERPRES.Componenta esentiala a tranzactiei este incheierea acordului de vanzari pe termen lung, care ii asigura societatii Vienna Insurance Group accesul la reteaua multinationala de vanzari a Erste Group avand mai mult de 16 miliane de clienti si peste 2.900 de filiale.



Citeste mai mult...

Azomures - exporturi de peste 81% din productie, in primul semestru

Producatorul de ingrasaminte chimice Azomures Targu Mures a exportat in primul semestru peste 81 la suta din productie si a obtinut un profit net de peste 132 milioane lei, potrivit AGERPRES. "Valoarea veniturilor realizate din vanzarile pe piata externa au crescut cu 62,67% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar volumul vanzarilor pe piata externa a cunoscut o crestere de 8,37% in semestrul I 2008 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Aceasta reprezinta 81,18% din totalul vanzarilor realizate de societate", a declarat, luni seara, intr-o conferinta de presa, directorul comercial al companiei, Mihai Ogrean.



Citeste mai mult...

Activele Imofinance au crescut de sapte ori in cei cinci ani de activitate

Activele totale ale grupului financiar Imofinance au ajuns, in cei cinci ani de la infiintarea sa, sa depaseasca 137,5 milioane lei, de sapte ori mai mult decat cele de la finele anului 2003, se arata intr-un comunicat al grupului preluat de Agerpres. Cu un capital social varsat si rezerve aferente insumand 44,6 milioane lei, Imofinance a obtinut in primele opt luni din 2008 profituri brute de 5,2 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2007. Veniturile totale depasesc in acest moment valoarea de 12,4 milioane lei, fiind cu 38 la suta mai mari decat in 2007.



Citeste mai mult...

Software Development & Consulting - in crestere cu 108 la suta fata de 2007

Cifra de afaceri a Software Development & Consulting SRL (SDC) in primul semestru 2008 a depasit 3,2 milioane dolari, in crestere cu 108 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2007, se arata intr-un comunicat al SDC, preluat de Agerpres. Strategia pe care SDC a adoptat-o incepand cu anul 2006 s-a bazat pe conceptul de "solutii la cheie". Pentru aceasta SDC a urmarit integrarea unor proiecte majore bazate pe solutii software complexe care sa reduca costurile clientilor prin optimizarea proceselor de activitate in diverse domenii. SDC si-a extins aria de operatiuni prin deschiderea a doua birouri in teritoriu, in Alba Iulia respectiv Arad.

Cuvinte cheie: sdc, software, anul


Citeste mai mult...

MedLife - crestere de 75% a afacerilor, in 2008

MedLife estimeaza o cifra de afaceri in valoare de 22 milioane euro, in 2008, in crestere cu 75 la suta comparativ cu cea din anul 2007, potrivit AGERPRES. Previziunile initiale vizau o suma de aproximativ 21 milioane de euro. in 2007, MedLife a obtinut o cifra de afaceri de 12,7 milioane euro, in crestere cu 67 la suta comparativ cu anul 2006, cand cifra de afaceri a fost de 7,5 milioane euro.



Citeste mai mult...

Fed acorda un imprumut de 85 miliarde de dolari lui AIG

Banca Centrala Americana (Fed) a anuntat marti seara ca a decis sa acorde grupului de asigurari American International Group (AIG) un credit punte care s-ar putea ridica la 85 miliarde de dolari, decizie pe care o justifica prin pagubele pe care le-ar putea provoca falimentul celui mai mare grup de asigurari din lume asupra pietelor financiare fragilizate, transmite AGERPRES. Creditul este acordat pe 24 de luni si insotit de o dobanda calculata in functie de rata Libor plus 850 puncte de baza.

Cuvinte cheie: aig, american, banca


Citeste mai mult...

Munich Re interesat de AIG

Grupul german de reasigurari Munich Re este interesat de anumite activitati ale grupului american de asigurari American International Group (AIG), conform unui articol publicat miercuri intr-un cotidian german, transmite AGERPRES. "Multe din activitatile AIG sunt interesate pentru noi. Problema este daca acestea corespund cu strategia noastra si pretul este unul corect", a declarat Nikolaus von Bomhard pentru cotidianul german Handelsblatt. Directorul general de la Munich Re a precizat ca deocamdata nu a avut loc nici o intalnire cu AIG. Nikolaus von Bomhard a lasat sa se inteleaga ca Munich Re ar putea fi interesata, in special, de activitatile de asigurari ale AIG din Europa de Est.


Citeste tot articolul Munich Re interesat de AIG

Citeste mai mult...

Societatea Constructii Aeronautice de pe platforma IAR Ghimbav, in greva generala

Cei 150 de salariati ai societatii Constructii Aeronautice de pe platforma IAR Ghimbav au intrat de joi, de la ora 11,00, in greva generala din cauza ca nu si-au primit salariile pe lunile iulie si august. Angajatii societatii au protestat incepand de luni, zilnic cate patru ore la inceputul programului, in speranta ca atat conducerea societatii, cat si reprezentantii AVAS care au promis marti ca, in termen de 48 de ore, vor rezolva problema salariilor, dar nu s-a intamplat acest lucru. "Joi, trebuia sa primim un raspuns de la AVAS. Nu numai ca nu l-am primit, dar in momentul in care am luat legatura telefonic cu cei de la AVAS nimeni nu a raspuns la telefon.

Cuvinte cheie: societatii, avas, joi


Citeste mai mult...

Germanii de la Lidl&Schwarz investesc la Bistrita

Concernul german Lidl&Schwarz Co&KG va deschide la Bistrita, in viitorul apropiat, un magazin sub marca "Lidl", aceasta fiind cea de-a doua investitie in zona, dupa inaugurarea magazinului Kaufland, in urma cu doi ani, informeaza AGERPRES.Proiectul de aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu privind viitorul magazin "Lidl" va intra in dezbaterea Consiliului Local Bistrita joi, in cadrul sedintei ordinare. Investitia se ridica la aproximativ zece milioane de euro.



Citeste mai mult...

Activul net al fondului STK a scazut cu 36 la suta

Activul net pe unitate de fond al fondului inchis de investitii STK Emergent a scazut in 2008 cu 36 la suta, ajungand la 140 lei/unitate, fata de 220 lei/unitate la inceputul anului, a declarat, luni, pentru Agerpres, presedintele STK Emergent, Nicolae Pascu, cu prilejul primei zile de tranzactionare la bursa a fondului. El a precizat insa ca activul net unitar ar fi mai mare cu 50 de lei pe unitate daca s-ar adauga si reevaluarea portofoliului fondului in domeniul imobiliar (se va adauga la finalul anului), ceea ce ar conduce la o scadere mai mica, de 13 la suta.

Cuvinte cheie: stk, emergent, suta


Citeste mai mult...

Tribunalul SUA a acceptat vanzarea diviziei Lehman Brothers din America de Nord

Lehman Brothers Holdings Inc a obtinut aprobarea tribunalului pentru falimente de la New York pentru a-si vinde afacerile din America de Nord bancii britanice Barclays pentru 1,75 miliarde de dolari, transmite AGERPRES. Judecatorul James Peck a respins obiectiile creditorilor Lehman Brothers care declarau ca vanzarea se face prea rapid, banca britanica dorind sa o finalizeze la acest sfarsit de saptamana. Harvey Miller, avocatul bancii Lehman Brothers, a afirmat ca o respingere a tranzactiei va cauza un "Soc major sistemului financiar".



Citeste mai mult...

Lehman Brothers negociaza vanzarea activelor sale din Japonia

Lehman Brothers Holding Inc. poarta discutii cu o serie de banci japoneze in legatura cu vanzarea activelor sale din Japonia, intr-o incercare a salva operatiunile din aceasta tara si locurile de munca ale celor 1.300 de angajati, transmite AGERPRES. Lehman Brothers Japan incearca sa vanda bancilor Mitsubishi UFJ Financial Group si Barclays active care includ diviziile de investitii bancare, afaceri imobiliare si actiuni. Alte active ale Lehman Brothers ar putea fi vandute bancii japoneze Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. "Bancile japoneze nu au fost foarte afectate de criza subprime iar ocaziile lor de a-si creste veniturile sunt in declin.



Citeste mai mult...

Alitalia ar putea fi nevoita sa-si suspende zborurile

Alitalia si-ar putea suspenda zborurile pana la sfarsitul saptamanii daca sindicatele nu accepta termenii intelegerii cu grupul de investitori italieni, a declarat duminica Altero Matteoli, ministrul Transporturilor din Italia, transmite AGERPRES. Operatorul italian va continua sa zboare inca cateva zile, doar daca sindicatele ajung la o intelegere cu investitorii, a afirmat oficialul italian. Agentia Italiana pentru Aviatia Civila l-a convocat luni pe administratorul Alitalia sa vada daca licenta de zbor a companiei aeriene ar putea fi revocata.



Citeste mai mult...

Numarul falimentelor se va dubla in Romania, la finele lui 2008

Numarul falimentelor se va dubla in Romania la finele anului 2008, comparativ cu cel din 2007, din cauza inrautatirii comportamentului de plata al companiilor pe fondul crizei de lichiditati, a declarat, miercuri, directorul general Coface Romania, Cristian Ionescu, conform AGERPRES. "Ne asteptam in continuare la cresterea numarului de falimente si la o dublare a acestora la sfarsitul anului 2008 fata de numarul de cazuri din 2007, din cauza inrautatirii comportamentului de plata al companiilor pe fondul crizei de lichiditati, mai ales in constructii.



Citeste mai mult...

AIG nu va cere acordul actionarilor pentru nationalizare

Gigantul american din sectorul asigurarilor AIG a anuntat ca a decis sa faca abstractie de acordul actionarilor pentru a pune in practica acordul cu Rezerva Federala, care ii va acorda un imprumut de 85 miliarde dolari, in schimbul a 79,9 la suta din capital, informeaza AGERPRES. "Timpul necesar pentru a obtine intai aprobarea actionarilor ameninta grav viabilitatea financiara a AIG", precizeaza compania de asigurari, fosta numarul unu la nivel mondial, intr-un comunicat de presa. Decizia de a nu cere aprobarea actionarilor a fost luata de un comitet de audit al consiliului de Administratie, aplicand o masura de exceptie prevazuta in regulamentul bursei din New York.



Citeste mai mult...

Bulgaria si Romania - companie mixta pentru gestionarea proiectului Danube Bridge II

O companie mixta bulgaro-romana va fi creata pentru a gestiona proiectul privind construirea celui de-al doilea pod peste Dunare intre Bulgaria si Romania /Danube Bridge II/, a anuntat sambata ministrul bulgar al transporturilor Petar Mutafciev, informeaza AGERPRES. Mutafciev, care s-a aflaat in orasul Vidin, impreuna cu vicepremierul Meglena Plugcieva si ministrul de interne Mihail Mikov, pentru a analiza stadiul lucrarilor in acest proiect, a declarat ca ar fi inacceptabila o noua amanare a acestora, care sunt deja intarziate cu sase luni. Oficialul bulgar a adaugat ca aceasta intarziere a fost cauzata de amanarile inregistrate in faza de proiectare.



Citeste mai mult...

Credit Suisse a redus cu o treime estimarile privind cotatia Renault, la 44 euro pe actiune

Credit Suisse si-a redus pretul tinta pentru actiunile Renault de la 66 euro la 44 euro pe unitate, argumentand decizia prin scaderea unor piete cheie pentru constructorul francez, precum cele din Europa de Est si Rusia, transmite Reuters preluat de. Astfel, Credit Suisse a revizuit in scadere ratingul cotatiei bursiere a Renault, de la "outperform" (evolutie peste asteptari) la "underperform" (performante sub asteptari). "Franciza internationala puternica a Renault incepe sa se intoarca impotriva grupului, in conditiile unor scaderi bruste, neasteptate inregistrate de pietele din Europa de Est si Rusia in aceasta vara", a aratat institutia de brokeraj.



Citeste mai mult...

2.000 de persoane vor pleca de la Rompetrol

Un numar de 2.000 de angajati vor parasi grupul Rompetrol in urmatorii trei ani, conform planului de restructurare a companiei, a declarat marti, la Alma Ata, Dinu Patriciu, directorul general executiv al companiei. "Planul de restructurare prevede plecarea a 2.000 de persoane in cele 13 tari in care suntem prezenti. Acesta a fost realizat deja in proportie de circa 30 la suta, cu plati compensatorii, minim sase salarii", a precizat Dinu Patriciu. La finele lui 2007 in The Rompetrol Group (TRG) lucrau 9.000 de persoane, pana in prezent 540 parasind compania.



Citeste mai mult...

Contractul pentru linia feroviara de mare viteza, semnat in 2009

Contractul pentru constructia liniei feroviare de mare viteza intre Constanta si Budapesta va fi semnat in 2009, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, cu ocazia Zilelor Feroviare, potrivit AGERPRES. "Acest contract va fi semnat in 2009 fiind un pas catre normalitate deoarece este inacceptabil ca o tara membra a Uniunii Europene sa nu aiba o astfel de linie", a declarat ministrul Transporturilor. Acesta a precizat ca la ora actuala CFR SA pregateste Caietul de Sarcini pentru licitatia prin care va fi realizat studiul de fezabilitate al acestei linii.

Cuvinte cheie: viteza, 2009, declarat


Citeste mai mult...

Rompetrol - filiala in Kazahstan

Rompetrol si-a deschis o filiala in Kazahstan care se va ocupa de prestare de servicii si care va functiona din plin din ianuarie 2009, conform AGERPRES. "Filiala functioneaza deja, participa la licitatii locale si va furniza servicii petroliere, de campuri petroliere si echipamente", a afirmat marti, la Alma Ata, directorul general executiv al grupului, Dinu Patriciu. in 2007, compania nationala din Kazakhstan - KazMunayGas a achizitionat 75 la suta din actiunile The Rompetrol Group (TRG). TRG are sediul in Olanda, iar majoritatea operatiunilor si activelor sale sunt localizate in Franta, Romania, Spania si Europa de Sud-Est.


Citeste tot articolul Rompetrol - filiala in Kazahstan

Citeste mai mult...

Astra-Uniqa: Prime de peste 405 milioane lei

Compania de asigurari Astra-Uniqa a inregistrat, la finalul lunii august 2008, prime brute subscrise totale (viata si non-viata) in valoare de 405,555 milioane lei, din care 401,170 milioane lei reprezinta volumul de prime brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 60,32 la suta fata de luna august 2007, se arata intr-un comunicat al Astra-Uniqa, remis AGERPRES. Primele brute subscrise la asigurari de viata au o valoare de 4,385 milioane lei, in crestere cu 10,13 la suta fata de perioada similara a anului 2007.

Cuvinte cheie: milioane, lei, august


Citeste mai mult...

9.000 de functionari publici din ANAF in greva de divertisment

Aproximativ 9.000 de functionari publici la nivelul intregii tari, din cei 32.000 de angajati ai Directiilor Generale ale Finantelor Publice Judetene, Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor, au participat la greva de avertisment desfasurata joi, intre orele 08.00-10.00. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), functionarii publici din cadrul structurilor de control ale Garzii Financiare, afiliati la sindicatul SNFP, nu au participat la greva de avertisment. Din Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), au participat la protest 20 de persoane dintr-un total de 4.000 de angajati.



Citeste mai mult...

Posta Romana - cifra de afaceri de 500 milioane euro

Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de circa 500 milioane euro, desi prin bugetul aprobat suma prevazuta era de numai 400 milioane euro, a declarat, joi, presedintele Companiei Nationale Posta Romana /CNPR/, Dan Mihai Toader. "Cresterea traficului postal in ultimele doua luni ale anului, uneori chiar de suta la suta pe anumite segmente, ne face sa credem ca vom obtine in acest an o cifra de afaceri apropiata de valoarea de 500 de milioane euro, mai degraba decat de cea bugetata de 400 milioane euro", a precizat Toader.

Cuvinte cheie: milioane, euro, cnpr


Citeste mai mult...

Aegon si Aviva isi iau masuri de protectie

Actiunile companiilor europene de asigurari au crescut joi, dupa ce grupul olandez de asigurari Aegon a anuntat noi masuri pentru cresterea capitalului si reducerea riscurilor, iar asiguratorul britanic Aviva Plc si-a sporit operatiunile de acoperire a riscurilor pe fondul prabusirii pietelor bursiere, transmite AGERPRES. Aegon, companie ale carei actiuni au pierdut jumatate din valoare de la intensificarea crizei financiare in luna septembrie, a dezvaluit joi ca se asteapta sa inregistreze provizioane de 420 milioane euro de pe urma creditelor cu probleme in trimestrul al treilea, ceea ce ii va reduce beneficiul net cu 275 milioane euro.



Citeste mai mult...

Greva de avertisment la SNL Oltenia

Schimbul I al minerilor din unitatile si serviciile conexe Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu a intrerupt, vineri dimineata, lucrul pentru doua ore, organizand o greva de avertisment, potrivit AGERPRES.Aproximativ 3.800 de mineri din schimbul I nu au intrat in sut, intre orele 7,00-9,00, participand la actiunea de protest organizata de sindicatele miniere fata de situatia economica cu care se confrunta SNLO din cauza blocajului financiar si de nerespectarea prevederilor protocolului incheiat la 15 iulie 2007 cu Ministerul Economiei si Finantelor.



Citeste mai mult...

Perechea leu-euro a atras 950 de contracte la bursa derivatelor de la Sibiu

Printre cele mai cautate simboluri la bursa derivatelor de la Sibiu s-a aflat luni perechea RON/EURO, preferata pentru 950 de contracte, se arata intr-un comunicat al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS).Scadenta scurta a atras o pondere de 85,36 la suta din contractele incheiate pe simbolul in discutie, moneda unica fiind cotata la 3,5825 lei, dupa o apreciere spectaculoasa de 5,25 bani. Pentru decembrie au fost incheiate restul de 14,64 la suta dintre contracte, euro ajungand la 3,6425 lei, dupa o crestere si mai ampla de 6,24 bani. In ceea ce priveste caracteristicile de ansamblu ale pietei, inceputul saptamanii a mentinut investitorii in asteptare.

Cuvinte cheie: lei, bani, desif


Citeste mai mult...

Enel va plati 205 milioane de dolari pentru actiuni la PT Bayan Resources

Enel SpA, cea mai mare companie de utilitati din Italia, a platit 138 milioane de euro (205 milioane de dolari) pentru o participatie de 10 la suta la producatorul indonezian de carbune PT Bayan Resources, transmite Bloomberg. Enel a semnat si o intelegere cu firma indoneziana pentru furnizarea carbunelui pana in 2019. Profitul net al grupului energetic italian a fost de 2,851 miliarde de euro, in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 43,8 la suta fata de perioada similara din 2007.



Citeste mai mult...

Profitul Bancii Carpatica s-a injumatatit in primul semestru

Banca Comerciala Carpatica /BCC/ a obtinut in primul semestru din 2008 un profit net de 3,388 milioane lei, de peste doua ori mai mic decat in prima jumatate a anului 2007, conform AGERPRES, preluat de la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/. Veniturile totale au crescut cu 56 la suta in perioada de referinta, de la 172,42 milioane lei la 268,91 milioane lei, iar cheltuielile au consemnat un avans de 61 la suta, de la 164,52 milioane lei la 265,02 milioane lei.

Cuvinte cheie: milioane, lei, banca


Citeste mai mult...

Toti indicii bursieri au inregistrat aprecieri, cu exceptia indicelui compozit BET-C

Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-au depreciat luni in medie cu 0,01 la suta, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare /SIF/ au inregistrat insa o crestere medie de 0,72 la suta (indicele BET-FI).Pe piata principala a BVB - Regular - au fost realizate tranzactii cu actiunile emise de 53 de companii, din care 25 au inregistrat aprecieri ale cotatiilor, opt au stagnat, iar 20 au scazut.



Citeste mai mult...

Compa Sibiu: Profit net in scadere cu 40,5 la suta, in primul semestru

Producatorul de piese si accesorii pentru autovehicule Compa Sibiu a realizat, in primul semestru din 2008, un profit net de 4,33 milioane lei milioane lei, in scadere cu 40,5 la suta fata perioda similara din 2007 cand a obtinut 7,28 milioane lei, potrivit rapoartelor financiare ale companiei remise Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, conform AGERPRES. Cifra de afaceri neta s-a situat la 171,05 milioane lei, in urcare cu 11,4 la suta fata de primul semestru din 2007, pe fondul unor venituri totale de 176,84 milioane lei, in crestere cu 12,04 la suta, si unor cheltuieli totale de 170,9 milioane lei, in crestere cu 14,5 la suta.

Cuvinte cheie: milioane, lei, suta


Citeste mai mult...

Dolarul a atins un nou maxim al ultimului an fata de euro

Dolarul a atins un nou maxim fata de euro, intrucat investitorii au luat in calcul perspectivele nefavorabile privind economiile din afara SUA, desi si-au mentinut temerile legate de sistemul financiar american, transmite Reuters preluat de."Directia pe piata indica cumpararea de dolari. Ceea ce observam in prezent este o ajustare a pozitiilor care face parte dintr-un tablou mai larg, in care investitorii isi retrag banii din activele riscante", a declarat Hideaki Inoue, manager sef pentru tranzactiile forex la Mitsubishi UFJ Trust Bank.

Cuvinte cheie: euro, privind, dolari


Citeste mai mult...

Leul se depreciaza la jumatatea zilei, iar BNR anunta o rata de referinta de 3,5974 lei/euro

Moneda nationala avea o tendinta de depreciere la jumatatea sedintei interbancare de miercuri, cotatiile urcand la 3,6 lei pe euro, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat o rata de referinta de 3,5974 lei/euro, in crestere cu 1,72 bani fata de nivelul de marti, transmite."Leul inregistreaza o presiune pe depreciere, fiind corelat negativ cu evolutia cursului euro/dolar.



Citeste mai mult...