Google are de castigat din impasul in care se afla Yahoo si Microsoft

Nici Microsoft Corp, nici Yahoo Inc nu vor cedeze primii in propunerea companiei de software de a cumpara Yahoo pentru 41,7 miliarde dolari, insa cu cat impasul se prelungeste, rivala Google Inc, motivul fuziunii, este cel mai mare beneficiar, relateaza Reuters. Situatia nu a evoluat foarte mult de la lansarea ofertei Microsoft, pe 1 februarie, propunere refuzata de consiliul Yahoo pe motiv ca subevalueaza compania. Microsoft a replicat ca oferta este corecta si a cerut conducerii Yahoo sa isi revizuiasca pozitia."Google beneficiaza de starea de tensiune in care se afla Yahoo", a declarat un analist din cadrul RBC Capital, Jordan Rohan.


Citeste mai mult...

Euro, petrolul si aurul ating noi niveluri istorice

Moneda unica europeana, petrolul si aurul au atins miercuri noi niveluri record, pietele reactionand cu duritate la vestile legate de starea economiei americane, traderii temandu-se de posibilitatea unei recesiuni a principalei economii mondiale, informeaza AFP. Moneda europeana si-a ameliorat recordul precedent atins miercuri dimineata fata de cel al dolarului american, urcand la 1,5057 dolari pentru un euro. Euro a depasit, marti, pentru prima data pragul simbolic de 1,50 dolari, atingand 1,5047 dolari la inchiderea sedintei bursiere.


Citeste mai mult...

Analistii financiari si-au facut asociatie si vor recunoasterea statutului lor juridic

Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania, constituita de patru analisti de pe piata romaneasca, s-a lansat oficial miercuri si isi propune sa militeze pentru imbunatatirea cadrului legislativ financiar-bancar si recunoasterea statutului juridic de analist financiar-bancar, spun fondatorii. Potrivit NewsIn, presedintele AAFBR este economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, iar vicepresedinti Florian Libocor (economist sef al BRD-Groupe Societe Generale), Ionut Dumitru (economist sef al Raiffeisen Bank Romania) si Radu Craciun (director de investitii la Interamerican Pensii Private)."Tintele principale ale asociatiei sunt optimizarea cadrului legislativ financiar-bancar, constituirea unui scenariu in consens asupra principalilor indicatori macroeconomici si recunoasterea statutului juridic de analist financiar-bancar si nu incercarea de definire a functiei de analist financiar bancar", a declarat Florian Libocor.


Citeste mai mult...

Dacia, cel mai popular brand romanesc pentru internauti

Dacia conduce detasat in topul celor mai populare si de incredere branduri din Romania pe Internet, potrivit unui studiu dedicat prezentei in mediul online a brandurilor de pe piata locala, realizat de companiile Gemius si Evensys, citat de HotNews. La nivel general, internautii romani considera Nokia drept cel mai de incredere brand din lume, in timp ce Coca-Cola este vazuta ca cea mai populara marca, iar Google cel mai prezent brand pe Internet. In topul celor mai de incredere branduri din Romania, Dacia se afla pe primul loc cu 17% din optiunile internautilor romani.


Citeste mai mult...

Provident Financial Romania a deschis o sucursala la Constanta

Institutia financiara nebancara Provident Financial Romania, specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica persoanelor care nu au acces in mod obisnuit la un credit bancar, a deschis o sucursala la Constanta, a anuntat compania."Am lansat operatiunile in Constanta in octombrie 2007, unde avem deja aproape 600 de clienti", a declarat directorul de comunicare al companiei, Simona David. Compania isi deserveste clientii din Constanta printr-o retea de peste 25 de reprezentanti. Serviciile Provident sunt disponibile in prezent in peste 30 de orase din sudul, centrul si estul tarii.


Citeste mai mult...

Persoanele fizice, ONG-urile sau editurile vor putea inchiria imobile RA-APPS doar prin licitatie

Persoanele fizice, ONG-urile sau editurile vor putea inchiria imobilele administrate de RA-APPS doar in urma unei licitatii publice, prevede o hotarare adoptata, miercuri, de Guvern, care clarifica statutul imobilelor administrate de Regie. Executivul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare prin care se clarifica statutul imobilelor administrate de Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS). Hotararea precizeaza, printre altele, ca persoanele fizice sau juridice nu mai pot inchiria decat prin licitatie publica imobilele administrate de Regie.


Citeste mai mult...

De ce nu avem DAE la credite ipotecare?

Solicitantii de imprumuturi pentru locuinte nu pot compara corect costul ofertelor. In lipsa unei directive europene care sa impuna calcularea DAE si la creditele imobiliare, legislatia autohtona privind protectia consumatorului in domeniul creditarii bate pasul pe loc. Bancile sunt obligate in prezent sa prezinte consumatorilor dobanda anuala efectiva (DAE) doar la creditele de consum. Aceasta cerinta este prevazuta de Legea nr. 289/2004, care se aplica pentru imprumuturile cu valori cuprinse intre 200 si 20.000 euro.


Citeste mai mult...

Sapte banci au depus oferte pentru a gestiona fondurile UE de 5,8 miliarde euro pentru agricultura

Sapte banci au depus oferte in cadrul licitatiei organizate pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat Carmen Bidascu, director in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)."Comisia va evalua fiecare oferta, iar interesul este sa finalizam cat mai repede aceasta etapa", a spus Bidascu. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a lansat la inceputul lunii februarie licitatia pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene de 5,8 miliarde de euro alocate agriculturii in perioada 2008-2011.


Citeste mai mult...

Opt romani din zece vor garantarea unui randament minim pe pilonul II egal cu inflatia

Peste opt romani din zece doresc ca pensia privata obligatorie (pilon II) sa aiba un randament minim garantat egal cu rata inflatiei, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Grupului de Economie Aplicata (GEA). Propunerea privind introducerea unui randament minim care sa fie cel putin egal cu inflatia pentru contributiile de pe pilonul II este sustinuta de 84% din populatia cu varsta cuprinsa intre 18 si 44 ani. Potrivit aceluiasi sondaj, doar 5% dintre respondenti resping aceasta garantare, iar aproximativ 11% dintre acestia nu si-au exprimat opinia, se arata intr-un comunicat publicat marti de GEA.


Citeste mai mult...

Carrefour si Baumax deschid in aprilie cate un hipermarket in Suceava

Primul parc de retail din Suceava, Shopping City Suceava va fi inaugurat in aprilie 2008, in urma unei investitii de circa 70 milioane euro, printre jucatorii ce vor fi prezenti in acest centru comercial numarandu-se Carrefour, Baumax, Mobexpert si Media Galaxy, potrivit unui comunicat. Shopping City Suceava are o suprafata totala inchiriabila de 48.000 metri patrati si o galerie comerciala de 11.500 metri patrati. Centrul comercial va include mari jucatori de retail prezenti pe piata autohtona precum Carrefour cu o suprafata de 12.300 mp, operatorul de bricolaje Baumax cu 13.000 mp, Mobexpert cu 5.300 mp si Media Galaxy cu 5.000 mp."Shopping City Suceava va aduce cumparatorilor un numar de 120 de magazine, reprezentand un mix generos de produse din domeniul modei, farmacii si centre de ingrijire, servicii, restaurante si fast-food-uri precum si centre de recreere", a declarat directorul general al Cushman&Wakefield Activ Consulting, Razvan Gheorghe.


Citeste mai mult...

Deputatii au adoptat legea privind privatizarea Automobile SA Craiova

Deputatii au adoptat, marti, cu 238 de voturi pentru, 16 impotriva si cinci abtineri legea privind privatizarea Automobile SA Craiova, decizia fiind luata la nici o saptamana dupa ce Comisia Europeana a constatat ca societatea a beneficiat de un ajutor de stat ilegal in procesul de privatizare. Singurii care nu au votat legea sunt deputatii PRM si pesedistul Mihai Dumitriu. Votul de marti vine dupa ce saptamana trecuta, miercuri, Comisia Europeana a decis ca Automobile Craiova a beneficiat de un ajutor de stat ilegal in procesul de privatizare si a cerut Guvernului Romaniei sa recupereze 27 de milioane de la intreprinderea craioveana, valoarea estimata a prejudiciului suferit de statul roman.


Citeste mai mult...

Piata romaneasca de electronice, electrocasnice si IT & C va ajunge la 1,5 miliarde euro pana in 201

Piata locala de retail electronic, electrocasnic si IT & C va inregistra un ritm de crestere anual de 10-15% pana in 2010 cand va ajunge la valoarea de 1,5 miliarde euro, au declarat reprezentantii Grupului Flamingo International."Credem ca piata va creste pana in 2010 cu circa 15% anual fiind sustinuta si de cresterea indicatorilor macroeconomici cum ar fi produsul intern brut a carui majorare va sustine si cresterea puterii de cumparare a romanilor. Totusi suntem in continuare sub piete precum Ungaria sau Cehia din punct de vedere a ratei de penetrare a internetului sau a numarului de PC-uri pe 1.000 de locuitori", a declarat presedintele Flamingo International, Dragos Simion.


Citeste mai mult...

Zeci de bugetari, platiti mai bine ca presedintele Basescu

Presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida, este cel mai bine platit bugetar din Romania, el primind lunar un venit net de 10.916 lei, adica 3.074 euro, echivalentul a aproape 30 de salarii minime pe economie, noteaza Gandul. El incaseaza 630 de euro mai mult decat presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu 780 de euro peste lefurile premierului Calin Popescu Tariceanu si ale presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu. De altfel, topul celor mai mari salarii de la stat este dominat de greii Justitiei romane, in speta judecatorii Curtii Constitutionale si de conducatorii si membrii Consiliului Suprem al Magistraturii.


Citeste mai mult...

Patronii ii motiveaza pe angajati cu munca de acasa

Companiile autohtone cauta modalitati de a-si recompensa angajatii fara sa mai mareasca fondul de salarii, noteaza Cotidianul. Daca in urma cu citiva ani salariul si celelalte beneficii materiale erau decisive in alegerea unui job, acum angajatii romani au inceput sa isi doreasca si altceva, iar posibilitatea de a dispune de propriul timp sau de a se recrea in timpul programului a devenit una dintre metodele de retentie folosite de companiile de pe piata. In limbaj de specialitate, conceptul se numeste "Work-Life Balance", iar in practica se poate traduce fie printr-un program flexibil, fie prin reducerea stresului sau o mai mare preocupare fata de sanatatea angajatului."Acest concept acopera orice initiativa a companiei menita sa contribuie la confortul si succesul individului atit profesional, cit si personal.


Citeste mai mult...

2008 a inceput cu mai putine restante la creditele in euro

Desi leul s-a depreciat in decembrie 2007, romanii cu imprumuturi in valuta nu au vrut sa-i prinda noul an cu datorii la banca, noteaza Adevarul. Valoarea restantelor inregistrate de romani la creditele in valuta s-a diminuat la finele anului, in ciuda deprecierii leului. Primele primite de sarbatori si celelalte venituri au determinat populatia sa-si achite pe ultima suta de metri datoriile la banca. In ultima luna a anului trecut, valoarea restantelor mai mari de 30 de zile inregistrate de persoanele fizice la imprumuturile in euro s-a redus cu 13,34% comparativ cu noiembrie 2007, pana la 81,82 milioane de lei.


Citeste mai mult...

HSBC a primit aprobarea autoritatilor antitrust pentru cumpararea bancii KEB

Decizia HSBC Holdings Plc de a cumpara, cu 6,3 miliarde dolari, o participatie de 51,02% in cadrul bancii Korea Exchange Bank (KEB) nu va afecta competitia din piata, a anuntat miercuri Comisia de Reglementare a Comertului din Coreea de Sud, relateaza Reuters. Insa autoritatea antitrust a tinut sa sublinieze ca decizia finala legata de achizitie apartine Comisiei de Servicii Financiare (FSC), o autoritate separata. In schimb, FSC a anuntat ca nu va aproba vanzarea actiunilor KEB pana cand nu vor fi rezolvate toate problemele legale ale investitiei bancii coreene in Lone Star."Comisia de Reglementare a Comertului a analizat impactul fuziunii pe opt sectoare diferite ale pietei si a ajuns la concluzia ca aceasta nu va afecta concurenta in niciun segment", arata un comunicat al comisiei.


Citeste mai mult...

Distrigaz Sud spune ca s-ar putea sa existe o majorare a pretului gazelor cu pana la 12%

Reprezentantii companiei de distributie a gazului, Distrigaz Sud, sustin ca este foarte probabil ca pretul gazelor sa creasca si ca aceasta crestere a pretului gazelor catre populatie ar trebui sa fie de pana la 12%."Pretul barilului de petrol a crescut, a depasit 103 dolari. Pretul pe care s-a bazat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) cand a operat ultima majorare a pretului gazelor (8,5%) a fost de 370 dolari mia de metri cubi de gaze. Acesta ar trebui sa ajunga la 420 de dolari mia metri cubi de gaze.


Citeste mai mult...

Profitul net al ATEbank Romania a crescut de aproape patru ori anul trecut, la 3,7 milioane euro

ATEbank Romania a afisat anul trecut un profit net de 3,7 milioane euro, de aproape patru ori mai mare decat cel din 2006, in conditiile in care activele bancii au crescut, in acelasi interval, cu 65,3%, arata raportul bancii-mama, grupul elen Agricultural Bank of Greece. In 2006, profitul net inregistrat de fosta Mindbank a fost de un milion de euro. Activele bancii au crescut pana la 167 milioane euro anul trecut, de la 101 milioane euro in 2006. Profitul operational al bancii a avansat de aproape cinci ori anul trecut, pana la 9,9 milioane euro, fata de 2 milioane euro in 2006.


Citeste mai mult...

BRD Sogelease IFN a finantat in 2007 bunuri in valoare de 227 milioane EUR

BRD Sogelease IFN S. A., filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in decursul anului 2007 peste 3.800 de contracte, in crestere cu 12% fata de anul 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Valoarea bunurilor finantate s-a ridicat la 225 milioane euro, cu 29% mai mult comparativ cu anul precedent. Structura portofoliului BRD Sogelease IFN S. A. la 31 decembrie 2007 era: autovehicule comerciale - 45%, autoturisme - 19%, echipamente de constructii - 16%, echipamente industriale, medicale si agricole - 16%, echipamente IT - 3%, real estate - 1%."In portofoliul BRD Sogelease, segmentul echipamentelor, in special al celor de constructii, este unul foarte dinamic si ne propunem sa il pastram la fel de activ, beneficiind din plin de cunostintele pe care le-am obtinut in perioada de cand activam in aceasta piata.


Citeste mai mult...

Europa se lupta din nou cu inflatia

Indicele scumpirilor din zona euro a ajuns luna trecuta la cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani, cu mult peste obiectivul de sub 2%, noteaza Adevarul. Autoritatile europene pentru politica monetara sustin ca acesta este si motivul pentru care dobanda-cheie a Bancii Centrale Europene (BCE) va fi mentinuta la acelasi nivel de 4%, la reuniunea de joi. Inflatia in zona euro a fost in luna februarie de 3,2%, acelasi nivel ca si in ianuarie, iar presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, sustine ca obiectivul principal al institutiei pe care o guverneaza este combaterea inflatiei.


Citeste mai mult...

Astra-Uniqa si-a sporit afacerile cu 23% in 2007, pana la 374 milioane lei

Compania de asigurari Astra-Uniqa a afisat in 2007 un volum total de prime brute subscrise in valoare de 374,054 milioane lei (circa 112 milioane euro), in special ca urmare a avansului asigurarilor de viata cu 333% fata de 2006, potrivit datelor preliminare ale companiei. Din valoarea primelor brute subscrise de 374,054 milioane lei, care includ atat polite de viata cat si de non viata, aproximativ 367,079 milioane lei reprezinta primele brute subscrise din asigurari generale, se mentioneaza intr-un comunicat.


Citeste mai mult...

Consiliul Concurentei a amendat cu peste 22 de milioane de euro companii de pe piata insulinei

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de aproximativ 83,7 milioane lei (echivalentul a 22,6 milioane Euro) companiile Eli Lilly Export SA, Elvetia, SC A & A Medical SRL, SC Relad Pharma SRL si SC Mediplus Exim SRL, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma finalizarii investigatiei derulate pe piata insulinei, autoritatea romana de concurenta a constatat ca, intre producatorul Eli Lilly Export SA, pe de o parte, si distribuitorii SC A & A Medical SRL, SC Relad Pharma SRL si SC Mediplus Exim SRL, pe de alta parte, s-a incheiat o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect impartirea portofoliului de produse pentru diabet al societatii Eli Lilly Export SA.


Citeste mai mult...

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor sa fuzioneze

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor sa fuzioneze odata cu intrarea in vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile intre fondurile de pensii, au declarat surse din piata pensiilor private. In prezent nu exista un cadru legal care sa reglementeze fuziunile sau preluarile intre fonduri, urmand ca norma privind fuziunile si achizitiile in acest sistem sa fie lansata luna aceasta spre dezbatere publica. Potrivit acelorasi surse, reprezentantii celor doua fonduri au ajuns deja la un acord privind o posibila fuziune, operatiune care ar putea dura doua luni de la data validarii normei care reglementeaza fuziunile si achizitiile fondurilor.


Citeste mai mult...

Un bancher din cadrul BEI a negat existenta unui plan de fuzionare cu BERD

Un bancher din cadrul Bancii Europene de Investitii (BEI) a negat joi un zvon legat de un plan de fuzionare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), scrie AFP. Cotidianul Handelsblatt, citand surse apropiate guvernului german, a afirmat ca ministrul german al finantelor, Peer Steinbruck, doreste o asemenea fuziune si ca secretarul sau de stat pentru finante, Thomas Mirow, candidat la presedintia BERD, ar trebui sa se ocupe "concret" de intocmirea acestei vaste reforme. Potrivit lui Philippe de Fontaine Vive, care conduce FEMIP, divizie a BEI care se ocupa cu finantarea proiectelor in zona mediteraneana, Mirow, candidatul european pentru a prelua presedintia BERD incepand cu 1 iulie 2008, "cunoaste bine BERD si BEI, insa nu a elaborat inca un plan de fuziune"."Intrebarea pe care si-o pun ministrii europeni este legitima: Ce se va intampla cu BERD dupa ce se va incheia tranzitia fostelor economii socialiste in economia de piata.


Citeste mai mult...

Deutsche Bank este interesata de achizitii, spune un oficial al bancii

Deutsche Bank este pregatita sa studieze posibilitatea de a face achizitii mari in Europa, pentru a-si extinde afacerile din sectorul bancar de retail, a declarat pentru Reuters, un oficial din cadrul bancii."Spatiile atractive pentru strategia noastra de extindere din Europa sunt Portugalia, Polonia si Belgia", a explicat, intr-un interviu, seful diviziei de banca de retail din cadrul Deutsche Bank, Rainer Neske. Bancherul a adaugat, totusi, ca partea cea mai importanta a strategiei de crestere va consta in castigarea unor clienti noi."Vom evalua oportunitatile de crestere pe masura ce apar.


Citeste mai mult...

Petrom scumpeste carburantii cu pana la noua bani pe litru, incepand de vineri

Petrom scumpeste benzinele cu sase bani pe litru si motorinele cu pana la noua bani/litru, incepand de vineri, din cauza variatiei cotatiilor produselor petroliere, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, incepand cu data de 7 martie 2008, ora 0:01, benzinele vor fi mai scumpe cu sase bani si un litru de ECO Premium 95 se va vinde cu 3,75 lei, benzina Premium fara plumb 95 va costa 3,72, cea Top Premium fara plumb 99+ se va vinde cu 4,05, iar benzinele OMV Carrera 95 si 100 vor costa 3,82 si respectiv 4,45 lei/litru.


Citeste mai mult...

Peste 300.000 de romani vor fi repartizati aleatoriu catre fondurile de pensii obligatorii

Numarul romanilor care vor intra la prima loterie a pensiilor obligatorii (pilon II) este de 332.706 de participanti, dupa validarea din 6 martie a 3.823.610 aderenti, potrivit actualizarii finale a registrului participantilor, a anuntat vineri arbitrul pensiilor private. Potrivit estimarilor anterioare ale Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), intre 300.000 si 500.000 de romani nu aderasera la un fond de pensii pe pilonul II in cele patru luni ale campaniei de aderare, iar la "loterie" urmau sa intre si cei care semnasera acte de aderare pentru mai multe fonduri.


Citeste mai mult...

Profitul net al Fortis a scazut cu 8% in 2007

Grupul bancar belgiano-olandez Fortis a anuntat o scadere de 8% a profitului net in 2007, deprecierile activelor fiind partial compensate de castiguri si de achizitia bancii ABN AMRO, informeaza Reuters. Profitul net a scazut anul trecut la 3,99 miliarde euro (6,1 miliarde dolari), de la 4,35 miliarde euro in 2006, rezultat ce include deprecieri ale activelor de 1,5 miliarde euro. Fortis a anuntat un castig de 947 milioane euro din vanzarea companiei cu capital mixt CaiFor, detinuta impreuna cu banca spaniola La Caixa.


Citeste mai mult...

iPhone, ideal pentru oamenii de afaceri

Apple a anuntat o serie de noi softuri care vor face terminalul iPhone ideal pentru oamenii de afaceri, care s-au saturat de BlackBerry-uri. Acest anunt a fost urmat de cel al companiei Kleiner Perkins Caufield & Byers care a mentionat ca va porni un program numit iFund, care va finanta cu 100 de milioane de dolari micile companii care dezvolta softuri pentru iPhone. Steve Jobs a declarat, in cadrul unei conferinte din Cupertino ca iPhone va fi sincronizat cu desktopurile de birou, concurand astfel cu celebrele BlackBerry-uri produse de RIM.


Citeste mai mult...

Hoteluri de lux prietenoase buzunarului

Daca te cazezi la Ritz-Carlton, in Kuala Lumpur, Malaysia, vei sta intr-o camera de 160 de metri patrati, cu o baie enorma din marmura, un televizor cu ecran plat si privelisti ale orasului vazut de la inaltimi impresionante. Cand vine vremea micului dejun, un majordom iti va servi o omleta facuta la comanda, paine prajita si suc proaspat de portocale. De vreme ce proprietatea este situata in inima orasului, te vei putea plimba printre toate magazinele mari si ai acces rapid catre toate locurile ce merita vizitate, noteaza Bloombiz.


Citeste mai mult...

Analistii estimeaza ca inflatia anuala a depasit 8% in februarie

Inflatia anuala a depasit 8% in februarie 2008, ca urmare a scumpirii gazelor si alimentelor, ceea ce ar putea impinge banca centrala sa urce dobanda de politica monetara cu jumatate de punct procentual, la 9,5% in martie, sustin analistii. In plus, economistii avertizeaza ca, in luna martie, inflatia ar putea depasi 8,5%, acesta fiind nivelul maxim al acestui an, pentru ca apoi sa se tempereze, posibil sub 6% spre sfarsitul anului. Estimarile analistilor asupra inflatiei in luna februarie sunt foarte apropiate.


Citeste mai mult...

Romania este vizata de marii producatori de componente electronice

Romania este urmatoarea tinta importanta pentru companiile producatoare de componente electronice, potrivit unui studiu efecuat recent in Europa Centrala si de Est de firma de cercetare Technology Forecasters Inc. Potrivit studiului efectuat de Technology Forecasters, Romania are cele mai scazute costuri de productie dintre tarile membre ale Uniunii Europene (UE). Un muncitor calificat din Romania castiga aproximativ 5.000 de dolari pe an in 2005, fata de 30.000 dolari cat castiga un muncitor din Germania, tara ce inregistreaza cele mai ridicate costuri de productie din UE, se arata in raport.


Citeste mai mult...

Alegerile distrag atentia de la marile proiecte de investitii

Ponderea imprumuturilor in Produsul Intern Brut (PIB) va ajunge la 45%, iar a depozitelor, la 33%, se arata intr-un raport al agentiei de rating JP Morgan. Analistii estimeaza ca sectorul bancar romanesc are un potential dezvoltat. "Romania are inca un potential puternic de crestere pe sistemul bancar. Desi este adevarat ca majorarea cursului de schimb si a dobanzilor poate conduce la cresterea ponderii imprumuturilor neperformante (nu exista inca nicio dovada in acest sens, creditele indoielnice reprezentand mai putin de 0,5% din total), nu trebuie sa uitam ca penetrarea bancilor in Romania este inca redusa, comparativ cu alte state ale UE, dar si cu alte tari emergente", se arata in documentul mentionat.


Citeste mai mult...

Salariul mediu net ar putea creste in 2008 cu 13,2%, la 1.181 lei

Castigul salarial mediu net al romanilor ar putea creste in acest an cu 13,2%, pana la 1.181 lei (332,7 euro), intr-un ritm mai lent decat cel de anul trecut, in conditiile cresterii numarului de salariati cu aproape 100.000, arata estimarile Comisiei Nationale de Prognoza (CNP). Anul trecut, salariul mediu net a fost de 1.043 lei (312,5 euro), in crestere cu 20,4% fata de nivelul din 2006. Comisia de Prognoza isi mentine estimarile de crestere a populatiei ocupate medii in acest an cu 0,5%, pana la 8,3 milioane persoane, de la 8,29 milioane anul trecut si pentru avansul numarului mediu de salariati, cu 2%, de la 4,77 milioane de persoane in 2007 la 4,86 milioane de angajati in 2008.


Citeste mai mult...

Un sejur de Paste costa intre 360 si 600 lei in Marginimea Sibiului

O vacanta de trei zile, de Paste, la pensiunile agro-turistice din Marginimea Sibiul va costa, anul acesta, intre 360 - 600 lei de persoana, iar gradul de ocupare nu va fi mai mare de 50%, a declarat presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Sibiu. Diferenta de pret este data de numarul de margarete al pensiunilor, iar tarifele includ cazarea, demipensiune, plus masa festiva de Paste. Presedintele ANTREC Sibiu, Dorin Beu, spune insa ca nu se asteapta la o cerere prea mare pentru aceasta perioada."Din experienta anilor trecuti, ne asteptam ca gradul de ocupare sa fie de maxim 50%.


Citeste mai mult...

MKB Romexterra Bank contesta eliminarea din licitatia pentru fonduri UE destinate agriculturii

MKB Romexterra Bank a depus contestatie la licitatia organizata pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, a declarat directorul in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Daniel Serbanescu."Romexterra a depus contestatie, trebuie sa asteptam solutionarea acesteia de catre Consiliu (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor-n.red)", a spus Serbanescu. Reprezentantii MKB Romexterra Bank au declarat ca au depus contestatie deoarece au fost eliminati din licitatia organizata de MADR."Am depus contestatie deoarece am fost eliminati din licitatie pentru ca scrisoarea de garantie era emisa pe numele vechi al ministerul ( Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale-n.red)", a declarat director Directia de Institutii Financiare MKB Romexterra Bank, Sorina Aioanei.


Citeste mai mult...

Finalizarea tranzactiei pentru preluarea Automobile Craiova va avea loc in jurul datei de 20 martie

Semnarea documentelor pentru finalizarea privatizarii Automobile Craiova va avea loc in jurul datei de 20 martie, data exacta la care va avea loc ceremonia depinzand de mai multi factori, precum promulgarea legii de privatizare sau deschiderea contului escrow, in care vor fi virati banii. Presedintele comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu, a declarat ca ceremonia poate avea loc intr-una din zilele de 19, 20 sau 21 martie, in functie de data la care va fi promulgata legea de catre Presedintie, sau de de data la care banca va deschide contul escrow.


Citeste mai mult...

Aeroportul Baneasa va fi deschis doar pentru delegatiile oficiale pe durata summitului NATO

Aeroportul Baneasa din Bucuresti va fi deschis, pe durata summitului NATO din 2 - 4 aprilie, doar pentru delegatiile oficiale, iar Aeroportul Otopeni va prelua toate cursele civile in acest interval, potrivit unei hotarari adoptate de Executiv in sedinta de saptamana trecuta. Potrivit hotararii de Guvern, aeronavele care executa misiuni in sprijinul summitului au prioritate fata de aeronavele civile, cu exceptia cazului in care aeronavele civile sunt intr-o situatie de urgenta. Acelasi act normativ interzice aeronavelor de stat care transporta trupe, armament, munitii, explozivi sau materiale radioactive sa survoleze teritoriul Romaniei in acest interval, indiferent daca aeronavele sunt inmatriculate in Romania sau in alta tara.


Citeste mai mult...

Clientii UniCredit Tiriac vor plati acelasi comision la oricare dintre bancomatele UniCredit Group

UniCredit Tiriac Bank ofera un nou serviciu tuturor clientilor sai posesori de carduri - acces la reteaua de bancomate a UniCredit Group cu acelasi comision de retragere perceput de banca in reteaua proprie, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, clientii bancii pot utiliza cele 15.000 de ATM-uri din reteaua UniCredit Group in 16 tari europene, beneficiind de comisionul standard de retragere numerar de 0,2% minim 0,5 RON pe cardurile de debit."Clientii bancii sunt totodata clientii unuia dintre cele mai mari grupuri bancare din europene.


Citeste mai mult...

News Corp nu va concura cu Microsoft pentru preluarea Yahoo

Directorul executiv al companiei media News Corp, Rupert Murdoch, a spus, luni, ca nu va intra intr-o batalie cu Microsoft pentru preluarea Yahoo, declaratie ce a confirmat asteptarile pietei si ale celor mai multi analisti, consemneaza Reuters. Reprezentantii companiei lui Murdoch, News Corp, discutasera cu cei de la Yahoo cu privire la o eventuala fuziune a retelei sociale de internet My Space a News Corp si a altor active de internet cu Yahoo, potrivit declaratiilor anterioare ale unei surse avizate, mai scrie Reuters."Nu vom intra intr-un razboi cu Microsoft, care are mult mai multi bani decat noi", le-a spus Murdoch investitorilor la o conferinta anuala pentru media organizata de Bear Stearns.


Citeste mai mult...

OTP Bank lanseaza o oferta promotionala privind creditul de refinantare

OTP Bank Romania a lansat, incepand din 10 martie 2008, o campanie promotionala dedicata creditului de refinantare cu garantie ipotecara, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, toate cererile de credit de Nevoi Personale cu Ipoteca destinate refinantarii, depuse la OTP Bank Romania in perioada 10 martie 2008 - 16 mai 2008, vor beneficia de conditiile speciale oferite pe toata perioada campaniei. Creditele de Nevoi Personale cu Ipoteca destinate refinantarii ofera, in perioada promotiei, o serie de conditii preferentiale, cum ar fi reducerea de 25% aplicata la comisionul de acordare - indiferent de valuta creditului (RON, EUR, CHF), precum si doua carduri de credit gratuite VISA Clasic Transparent si MasterCard Standard.


Citeste mai mult...

10 sfaturi pentru reducerea consumului de carburanti

Cumparatorii de masini sunt extrem de atenti la consumul automobilului si exista un adevarat apetit pentru modelele care ofera, prin calitatile constructive, posibilitatea de a rari drumurile la statiile de benzina. Exista insa si solutii la indemana fiecaruia dintre noi prin care putem salva combustibil si, implicit, din fondurile personale. Pe vremuri, pentru a preveni uzura motorului, era recomandat ca inainte de a pleca la drum sa stai cateva minute cu motorul pornit, astfel ca uleiul sa ajunga la fluiditatea optima.


Citeste mai mult...

80% dintre europeni si-ar dori sa lucreze de acasa

Un sondaj publicat pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri la nivel mondial de recrutare de forta de munca si de gestiune a carierei arata ca peste 80% dintre angajatii europeni si-ar dori sa lucreze de acasa, iar 5% din cei 11.757 de intervievati au declarat ca fac deja acest lucru, angajatorul fiind de acord cu o astfel de idee. Din pacate, desi ei ar prefera aceasta metoda de lucru, 13,57% dintre europeni au un sef care se opune acestui concept din ce in ce mai la moda. Statisticile arata ca doar 20,35% dintre angajatii intervievati nu sunt interesati sa lucreze de acasa, preferinta fiind motivata de faptul ca nu vor sa amestece viata personala cu munca.


Citeste mai mult...

Romanii cheltuiesc anual 250 de milioane euro pe produse de lux

Haine, genti si ceasuri de mii de euro.nu sunt multi romanii care sa-si permita asemenea lucruri. Dar banii pe care ii "arunca" pe piata luxului incep sa atraga ca un magnet tot mai multi producatori celebri din domeniu, noteaza Adevarul. Spre deosebire de alte tari europene, Romania reprezinta o particularitate in ceea ce priveste gustul pentru lux. Daca ungurii, croatii sau polonezii nu au o disponibilitate in a cumpara asemenea produse, nu acelasi lucru se poate spune despre romani. Din acest punct de vedere, tara noastra este similara Ucrainei, Rusiei s Kazahstanului.


Citeste mai mult...

Arbitrul pensiilor private vrea sa lase administratorii sa aiba fonduri cu grade de risc diferite

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vrea sa lase posibilitatea administratorilor de fonduri de pensii facultative sau obligatorii sa infiinteze mai multe fonduri cu grade de risc diferite, a declarat marti presedintele institutiei, Mircea Oancea."Avem in plan, in urma discutiilor din parlament si cu administratorii, sa gandim pentru pilonul II si III prin asimilarea mai multor grade de risc pentru mai multe fonduri", a spus Oancea, la un seminar despre pensii private.


Citeste mai mult...

Inflatia din februarie: 7,97%, cu 0,7% mai mare fata de ianuarie

Inflatia a urcat, in luna februarie, cu 0,7% fata de luna anterioara si a atins, la an, 7,97%, transmite, marti, Institutul National de Statistica (INS), fiind sub estimarile analistilor, care se asteptau ca inflatia anuala sa depaseasca 8% in a doua luna a anului. Rata medie lunara a inflatiei a fost, in primele doua luni din 2008, de 0,8%, fata de 0,1% cat s-a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Fata de luna decembrie 2007, inflatia a urcat cu 1,57%, ca urmare, in principal, a avansului tarifelor la servicii, care s-au scumpit cu 2,64%.


Citeste mai mult...

Ghidul global al bacsisurilor

Daca iei un taxi in America de Sud si rotunjesti suma platita cu cel mult un dolar, atunci ai dat destul bacsis, noteaza Bloombiz. Daca te afli intr-un oras African ca, de exemplu, Cape Town sau Nairobi, trebuie sa platesti 10% din factura. Te duci in India. Daca iei un taxi, nu ai nevoie sa platesti in plus fata de cat ai de achitat. In timp ce globetrotterii vor fi bine informati in ceea ce priveste cele mai bune locuri unde poti manca sau cele mai bune hoteluri in care te poti caza, nici macar ei nu cunosc detaliile despre suma si momentul in care trebuie sa dai bacsisul."Eticheta gratificatiilor lasa cu gura cascata chiar si cei mai experimentati calatori", spune Misty Ewing, director de relatii cu publicul la Virtuoso, o retea de calatorii de lux care are consultanti si operatori in mai mult de 70 de tari.

Citeste tot articolul Ghidul global al bacsisurilor

Citeste mai mult...

UniCredit: profit net de 6,56 miliarde dolari in 2007, asemanator cu cel din 2006

UniCredit, cea de-a treia banca din Europa, a inregistrat in 2007 un profit net de 6,566 miliarde euro (10,09 miliarde dolari), putin schimbat fata de anul precedent, in contextul in care analistii estimau in medie un profit net de 6,67 miliarde euro, relateaza Reuters. Banca, ce are o valoare de piata de aproximativ 97 miliarde dolari, a integrat pentru prima data in raportul financiar rezultatele grupului italian Capitalia, achizitionat anul trecut pentru 29 miliarde dolari. Profitul operational a crescut cu 11,4% fata de 2006 la 13,34 miliarde euro, datorita performantelor solide ale sectorului de banci comerciale, ce a inregistrat o crestere de 15,3% fata de anul precedent.


Citeste mai mult...

Internetul romanesc a dat in clocot

Piata de publicitate online este in fierbere, noteaza Adevarul. Saptamana trecuta, Marius Pahomi, directorul Interaction Business Development din cadrul agentiei Mediaedge:CIA, l-a acuzat, pe blogul sau, pe Val Voicu, director AdEvolution, ca ar umfla traficul portalului pentru femei Feminis.ro cu ajutorul site-ului eAstrolog.ro. Fiecare site inscris in Trafic.ro sau in Studiul de Audienta si Trafic Internet al BRAT (SATI) trebuie sa aiba in pagina un script care contorizeaza audienta site-ului respectiv.


Citeste mai mult...

Balanta de plati: balanta veniturilor a contribuit cel mai mult la adancirea deficitului extern

Deficitul de cont curent a sporit in ianuarie cu 16,8% fata de ianuarie 2007 si a fost stimulat, in principal, de adancirea deficitului balantei veniturilor, pe fondul mentinerii dezechilibrului comercial la acelasi nivel, arata datele publicate joi de banca centrala. Astfel, deficitul balantei de plati a fost in prima luna a acestui an de 1,135 miliarde euro, fata de 972 milioane euro in ianuarie 2007. In prima luna a acestui an, deficitul comercial - principala sursa care alimenteaza dezechilibrul extern - a crescut nesemnificativ (cu 9 milioane euro sau 0,8%), insa a sporit considerabil deficitul balantei veniturilor - cu 21,2%, de la 297 milioane euro in ianuarie 2007 la 360 milioane euro in prima luna a acestui an."Influenta determinanta asupra soldului contului curent a avut-o deficitul balantei veniturilor, care a insumat 360 milioane euro, mai mare cu 21,2% fata de ianuarie 2007, ca urmare a majorarii platilor de dobanda aferente creditelor din sectoarele real si bancar", se mentioneaza in comunicatul BNR.


Citeste mai mult...

Complex de magazine de 80 de milioane de euro pe autostrada Bucuresti-Pitesti

Dezvoltatorul imobiliar Mega Company va investi 80 milioane euro in constructia unui outlet la km 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti si are in plan alte doua asemenea proiecte in tara, dar si constructia unei fabrici de tratare a deseurilor langa Bucuresti au anuntat joi reprezentantii companiei. Prima faza a proiectului, denumit Mega Designer Outlets, va fi reprezentata de construirea a 16.000 de metri patrati si va fi finalizata in acest an. Finalizarea integului proiect va avea loc in 2009, iar parcul de retail construit pe un teren de 16 hectare va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 de metri patrati.


Citeste mai mult...

Viitorul BMW Z4 debuteaza anul viitor

BMW pregateste a doua generatie a roadsterului Z4, programata sa debuteze oficial anul viitor ca model 2010. Planurile constructorului german au fost confirmate de o serie de prototipuri camuflate, surprinse testand in apropierea Munchen-ului. Potrivit unor declaratii neoficiale, bavarezii se gandesc la o repozitionare a modelului, noul Z4 urmand sa coste mai mult decat actuala generatie. Motivul acestei decizii o reprezinta introducerea noului Seria 1 Cabrio, care ar putea pe viitor sa concureze vanzarile si interesul pentru Z4.


Citeste mai mult...

Inflatia din zona euro a atins un nivel record, de 3,3% in luna februarie 2008

Inflatia din zona euro a atins un nou record in luna februarie 2008, de 3,3%, potrivit biroului de statistica al Uniunii Europene, pe fondul majorarii preturilor la petrol si in ciuda aprecierii monedei europene, informeaza Reuters. Biroul european de statistica, Eurostat, si-a revizuit datele fata de estimarile initiale de 3,2% pentru rata inflatiei din zona euro. Economistii chestionati de Reuters au estimat ca rata inflatiei va ramane la 3,2%. In comparatie cu luna ianuarie 2008, preturile au crescut in luna februarie cu 0,3%, potrivit Eurostat, fiind in ton cu estimarile analistilor.


Citeste mai mult...

Inmatricularile de autoturisme din Romania au crescut in februarie 2008 cu 37,1%

Numarul inmatricularilor de autoturisme din Romania a crescut in februarie 2008 cu 37,1% fata de perioada similara a anului trecut atingand valoarea de 21.423 de unitati inmatriculate a anuntat vineri Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA). Cresterea semnificativa a inmatricularilor de autoturisme este valabila si pentru primele doua luni din acest an, cand numarul acestora a crescut cu 35,6% de la 37.556 la 50.918. Desi procentual, Romania a inregistrat cea mai mare crestere, din punct de vedere al volumului de inmatriculari Polonia este lider pe piata noilor state membre.


Citeste mai mult...

In Romania curierii se misca pentru 500.000 de euro pe zi

Piata curieratului a rulat anul trecut afaceri de 180 milioane de euro, iar in anul 2008 piata ar putea urca la 230-250 milioane de euro, noteaza Romania Libera. Multinationalele de calibrul DHL, TNT si UPS au smuls jumatate din piata romaneasca de curierat. Felicitarea de ziua femeii, factura de telefonie mobila, nota de plata de la avocati, revistele de moda sau cartile comandate prin internet, aduse la destinatie prin curieri, au coagulat anul trecut afaceri de 180 milioane de euro. Zilnic in Romania se cheltuiesc 500.000 de euro pentru a trimite prin curier documente, ziare sau marfuri.


Citeste mai mult...

Unicredit Tiriac Bank vrea sa foloseasca profitul din 2007 pentru dezvoltare si nu acorda dividende

Unicredit Tiriac Bank nu va plati dividende din profitul obtinut anul trecut si va folosi castigurile in totalitate pentru dezvoltarea bancii, care presupune si deschiderea de 70 de noi unitati in acest an, a declarat vineri presedintele exectutiv al bancii, Rasvan Radu."Aceasta este propunerea noastra, care trebuie votata in adunarea generala a actionarilor, insa, la fel ca in anii trecuti, intentionam sa folosim profitul obtinut de Unicredit in Romania pentru extindere", a spus Radu. Actionarul majoritar al Unicredit Tiriac Bank este subsidiara austriaca a grupului Unicredit, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), care detine 55,2% din actiuni.


Citeste mai mult...

Bancile vor finanta si agricultura dupa ce vor ajunge la saturatie cu creditele de consum

Bancile romanesti vor incepe sa finanteze si proiectele din agricultura in urmatorii ani, dar deocamata inca mizeaza pe creditrele de consum si pe cele imobiliare care vor ajunge la saturatie cam in unu-doi ani, a estimat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu."Dupa ce au ajuns la saturatie pe segmente multinationale cu creditarea, si e foarte bine, [in conditiile in care] o mare parte din multinationale se finanteaza de la bancile din afara, si nu vad nimic rau in acest lucru, o sa ajunga  la o saturare in ceea ce priveste creditul de consum, probabil ca imobiliarul va mai atrage finantari un an sau doi, dar eu cred ca bancile in cautarea de creditare vor ajunge si la agricultura", a spus Isarescu.


Citeste mai mult...

Aviva Fond de Pensii vrea sa ajunga intre primii trei jucatori din piata in trei ani

Aviva Fond de Pensii, al patrulea jucator de pe piata pensiilor obligatorii, vrea sa urce intre primii trei administratori pe pilonul II in urmatorii trei ani, dupa ce isi va mari semnificativ cota de piata, a spus directorul general execultiv al societatii, Eugen Voicu."Suntem foarte interesati de cresterea cotei de piata, chiar sa o dublam daca se poate in urmatorii trei ani, pentru a ajunge in Top 3 pe piata pensiilor private obligatorii", a mentionat Eugen Voicu. El a explicat ca, in aceste conditii, societatea va beneficia de alocarea unui numar mai mare de participanti care vor fi distribuiti aleatoriu la urmatoarele "loterii".


Citeste mai mult...

Isarescu: Economia Romaniei poate creste cu cate 5-6% pe an pana adoptam euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat ca Romania si-ar putea mentine ritmul de crestere economica cu peste 5% pe an in urmatorii sapte ani, a spus, joi, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, cu ocazia unui seminar despre accesarea fondurilor europene."Nu vad pentru urmatorii sapte ani, pana in momentul adoptarii euro, lipsa vreunui ingredient care sa faca imposibila in Romania asigurarea unei cresteri economice potentiale cu 5-6% intr-o maniera durabila sau sutenabila, cum spunem noi la banca nationala.


Citeste mai mult...

Romania este pe locul al treilea, in UE, la cresterea salariilor

Costurile orare, totale, cu forta de munca au crescut, in Romania, cu 21,6% in trimestrul al patrulea din 2007, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, iar avansul inregistrat de salarii, de 21,4%, plaseaza tara noastra pe locul 3 in UE, informeaza Eurostat. Costurile totale orare cu forta de munca din cele 27 de state membre ale UE au crescut cu 3,5% in trimestrul al patrulea din 2007, dupa majorarea cu 3,7% din trimestrul precedent, arata Eurostat. Romania este pe locul al doilea, dupa Letonia, intre tarile din UE in ceea ce priveste cresterea acestor costuri, in termeni nominali.


Citeste mai mult...

Orange Romania va participa la licitatia privind licentele WIMAX

Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta WIMAX, compania fiind interesata sa se extinda in acest domeniu, a declarat joi, in cadrul conferintei de presa, presedintele France Telecom, Didier Lombard. Presedintele France Telecom a tinut sa precizeze ca Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta Worldwide Interoperability for Microwave Access (WIMAX) , aceasta devenind o prioritate pentru grupul francez, in urma achizitionarii celorlalte licente broadband de catre companie."Achizitionarea acestei licente inseamna sporirea capacitatii de transmitere a datelor in retea si extinderea latimii de banda, iar Orange Romania doreste exact acest lucru", a declarat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.


Citeste mai mult...

Isarescu: Atragerea fondurilor europene e una dintre cele mai importante probleme ale Romaniei

Accesarea fondurilor europene e o problema stringenta a Romaniei, iar momentan contribuim la fondurile europene cu sume mai mari decat suntem in stare sa atragem, ceea ce reflecta dezechilibre macroeconomice majore, a spus guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR a argumentat ca accesarea fondurilor europene reprezinta problema principala a Romaniei pentru ca "sintetizeaza o serie intreaga de disfunctionalitati". "Acesti bani nu ne sunt dati, ei trebuie accesati, nu sunt parasutati.


Citeste mai mult...

Elvetia a deschis anul trecut 317 proceduri de urmarire impotriva spalarii banilor

Autoritatea elvetiana de lupta impotriva spalarii banilor (LBA) a deschis anul trecut 317 proceduri de supraveghere a pietei, numar apropiat de cele 322 de cazuri inregistrate in 2006, au anuntat oficialii evetieni intr-un comunicat emis vineri si citat de AFP. Operatiunile tinta au fost desfasurate in Bas-Valais (vestul tarii) - vizand companiile de administrare de active si de gestiune de fonduri - si la Geneva, unde anchetatorii au avut in vedere agentiile de schimb si de transfer de bani, au precizat oficialii LBA.


Citeste mai mult...

Ministrul Finantelor: UE nu va declansa procedura de infringement pe taxa auto

Ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, ca potrivit informatiilor pe care le-a primit de la oficialii europeni, avertismentul europarlamentarului Adrian Severin, potrivit caruia reprezentantii Comisiei Europene ar continua procedura de infringement pe taxa auto, nu s-ar sustine. Ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, unde s-a intalnit cu oficiali europeni, ca in discutiile pe care le-a avut cu membi ai Comisiei Europene nu a reiesit ca UE ar intentiona sa continue proceduile de infringement pe taxa auto."Noi am cercetat si stirea nu se adevereste", a spus Vosganian, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, unde a participat la lucrarile Consiliului European.


Citeste mai mult...

Eurostat: Romania a atins o inflatie de 8% in februarie, pe locul cinci in UE

Rata anuala a inflatiei din Romania a fost, in februarie 2008, de 8%, plasand tara noastra pe locul cinci intre tarile membre UE, rata medie anuala inregistrand 5,5%, iar avansul fata de luna ianuarie, 0,7%, informeaza, vineri, Oficiul european de statistica, Eurostat. Inflatia a urcat, in luna februarie, cu 0,7% fata de ianuarie si a atins o rata anuala de 7,97%, informase, in 11 februarie, Institutul National de Statistica (INS), cifrele fiind sub estimarile analistilor, care se asteptau ca inflatia anuala sa depaseasca 8% in a doua luna a anului.


Citeste mai mult...

Banca Transilvania vrea sa isi majoreze capitalul social cu 73,4%, pana la 1,06 miliarde lei

Banca Transilvania vrea sa isi majoreze capitalul social cu aproape trei sferturi, pana la 1,06 miliarde lei, prin utilizarea profitului obtinut anul trecut, alocarea primelor de emisiune si prin aportul in numerar din partea actionarilor, a anuntat vineri banca, intr-un comunicat trimis Bursei. Conducerea bancii propune actionarilor, convocati in data de 22 aprilie, majorarea capitalului social cu 448,62 milioane lei, prin emiterea de 4,49 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, prin utilizarea a trei surse.


Citeste mai mult...

Aproape jumatate dintre romani primesc ajutor financiar de la stat

Aproape jumatate dintre romani primesc, sub o forma sau alta, ajutor financiar de la stat. O statistica a Ministerului Muncii arata ca anul acesta aproape 10 milioane si jumatate de oameni sunt beneficiarii unui ajutor social. Asta inseamna de trei ori mai mult decat in 2004. Statul acorda anual 30 de forme de ajutoare de stat. Cei mai multi beneficiari sunt copiii cu varste intre 2 si 18 ani care primesc alocatie lunara de stat. Numarul lor e de aproape patru milioane. Cea de-a doua categorie a beneficiarilor de ajutoare financiare sunt familiile sarace care-si incalzesc locuintele cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri.


Citeste mai mult...

Camera Deputatilor a aprobat procedurile privind efectuarea viramentelor catre fondurile de pensii

Camera Deputatilor a aprobat proiectul de lege privind aprobarea ordonantei de urgenta a guvernului nr.112/2007, prin care se stabilesc etapele si procedurile privind efectuarea viramentelor catre fondurile de pensii, a anuntat miercuri arbitrul pensiilor private. Proiectul de lege aprobat de Camera Deputatilor modifica si completeaza Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat si Legea nr.204/2006 privind pensiile facultative. Ordonanta introduce instrumentele de sanctionare in cazurile de incalcare a reglementarilor din cuprinsul legilor de baza ale sistemului de pensii private si stabilieste regimul de sanctiuni care vor fi aplicate persoanelor care nu respecta procedurile stipulate in actul normativ si care afecteaza, astfel, interesele participantilor.


Citeste mai mult...

Romania a avut cea mai mare crestere a productiei in constructii din UE in trim. IV din 2007

Productia din constructii, in Romania, a crescut cu 34,2% in trimestrul al patrulea din 2007, comparativ cu perioada echivalenta din 2006, pe locul intai intre tarile membre ale Uniunii Europene (UE), potrivit datelor preliminare, publicate, miercuri, de Eurostat. In ianuarie 2008, productia din constructii, in Romania, a crescut anual cu 33,7%, pe locul intai intre tarile membre UE care au date publicate la momentul realizarii statisticii Eurostat. In sectorul constructiilor, productia ajustata sezonier a crescut, in ianuarie 2008, cu 1,6% in zona euro si cu 0,6% in cele 27 de tari membre ale UE, comparativ cu luna precedenta.


Citeste mai mult...

Bursa de Valori Bucuresti si-a sporit anul trecut profitul net cu 87% la 29 milioane lei

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut anul trecut un profit net de 29 milioane lei ( 8,7 milioane euro), in crestere cu 87% fata de 2006, in timp ce veniturile au avansat cu peste 55% la 54 milioane lei (16,2 milioane euro), potrivit rezultatelor preliminare trimise miercuri de BVB. Bursa de Valori Bucuresti afisase pentru 2006 un profit net de 15,5 milioane lei si venituri totale de 33,43 milioane lei. Veniturile Bursei au fost realizate in conditiile in care Depozitarul Central al Bursei de Valori Bucuresti a devenit operational prin decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare din 13 decembrie 2006 si a inceput sa ofere servicii de depozitare si registru din 1 ianuarie 2007 atat pentru piata reglementata cat si pentru piata Rasdaq."Evolutiile pietelor administrate de catre Bursa de Valori Bucuresti in anul 2007, primul an de dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, au confirmat tendinta de crestere a indicatorilor bursieri si au dus la maxime istorice valoarea capitalizarii bursiere, a valorii de tranzactionare si a indicilor bursieri", a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache.


Citeste mai mult...

ING: Garantarea unui randament minim egal cu inflatia va injumatati pensia obligatorie

Introducerea unei garantii minime pentru fondurile de pensii obligatorii care sa fie cel putin egala cu inflatia reduce pensia cu circa 50%, ca efect al schimbarii politicii investitionale si sporirii comisioanelor in sistem, a spus directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu."Schimbarea structurii investitionale si orientarea investitiilor catre instrumente cu venit fix conduce la o diminuare a pensiilor cu 30%, la care se adauga o scadere cu inca 15-20%, pe fondul majorarii comisioanelor", a spus Radu Vasilescu, care a adaugat ca acestea sunt rezultatele unui sudiu realizat de o firma de consultanta din Marea Britanie. Vasilescu a explicat ca, in conditiile introducerii unei astfel de garantii, niciun administrator nu va risca contributiile acumulate investind in piata de capital."Prin urmare, jucatorii de pe aceasta piata vor plasa contributiile in instrumente cu venit fix", a aratat oficialul ING, care a mentionat ca in prezent randamentele la titlurile de stat si la depozitele bancare sunt sub rata inflatiei.


Citeste mai mult...

BNR creste dobanzile la rezervele minime obligatorii in lei si le reduce pe cele la dolari

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata dobanzii pe care o plateste bancilor comerciale la sumele constituite in rezerve minime obligatorii in lei de la 2,60% la 3,05% pe an si le-a coborat la cele in dolari cu 0,45%, la 0,85%, a anuntat banca centrala, pe pagina sa de internet. In acelasi timp, BNR a mentinut rata anuala a dobanzii pentru rezervele minime obligatorii in euro la 1,25% pe an. Noile dobanzi se aplica incepand cu perioada 24 februarie - 23 martie 2008. In februarie, BNR majorase rata dobanzilor pe care le acorda bancilor comerciale pentru sumele constituite in rezerve minime obligatorii in lei si dolari si le redusese usor la euro.


Citeste mai mult...

Petrom scumpeste motorina cu 0,09 lei/litru

Pretul de referinta al motorinei comercializata in statiile Petrom si PetromV creste cu 0,09 lei/litru incepand cu 20 martie, ora 0.01, din cauza cresterii cotatiilor internationale la produsele petroliere adaptate conditiilor de piata din tara, potrivit unui comunicat al companiei. Potrivit comunicatului Petrom politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne. Preturile practicate de Petrom pot varia cu maxim +/-5% fata de preturile de referinta, mai informeaza compania.


Citeste mai mult...

Deponentii CEC pentru autoturisme vor fi despagubiti incepand cu 22 decembrie 2008

Persoanele care au depus bani la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru achizitia de autoturisme vor putea ridica, tot de la CEC, sumele acordate drept despagubire incepand cu prima zi bancara de dupa data scadentei - 21 decembrie 2008, a decis Guvernul. Modificarile aduse, miercuri, ordonantei de urgenta privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC, in vederea achizitionarii de autoturisme, vor permite "acordarea efectiva a despagubirilor, la aceeasi data, tuturor persoanelor fizice", se arata in comunicatul Executivului.


Citeste mai mult...

Firma chineza Ping An cumpara jumatate din divizia Fortis de administrare de active

Compania Ping An Insurance, a doua firma de asigurari de viata din China, a acceptat sa plateasca 2,15 miliarde euro (3,4 miliarde dolari) pentru divizia de administrare a activelor a bancii Fortis, au anuntat cele doua companii, relateaza Reuters. In acelasi timp, Ping An si-a majorat participatia la grupul financiar belgiano-olandez pana la 4,99% din actiuni, de la 4,18% cat avusese anterior, se spune intr-un comunicat al celor doua companii. Actiunile pentru majorarea detinerii au fost cumparate pe piata de capital, a spus o purtatoare de cuvant a grupului Fortis, citata de Reuters.


Citeste mai mult...

Occidentalii nu-si fac vacantele in Estul Europei din cauza mizeriei si a lipsei infrastructurii

Peste 90% din potentialii turisti occidentali considera ca Europa de Est este mult mai interesanta decat tarile din Vestul Europei, insa sunt alungati de mizerie si de lipsa infrastructurii, a declarat presedintele Asociatiei de Ecoturism, Andrei Blumer. Acestea sunt concluziile unui studiu recent realizat de UK Trip Advisor, si prezentat, miercuri, in cadrul unui seminar organizat la Tulcea de organizatia nonguvernamentala "Prietenii Naturii"."Ei nu vor doar sa observe peisajul, asa cum fac romanii, ci vor sa cunoasca oamenii din zonele in care calatoresc si sa participe la viata de zi cu zi a localnicilor.


Citeste mai mult...

Retailerii si producatorii din industria alimentara vor avea un Cod de Bune Practici

Producatorii si procesatorii din industria alimenara si retaileri au decis in cadrul sedintei de miercuri intocmirea si transmiterea catre Guvern a unui memorandum pentru infiintarea unui Cod de Bune Practici si organizarea de intalniri pe sectoare de activitate."Concluziile intalnirii au fost ca Ministerul agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Ministerul Economiei si Finatelor si Ministerul pentru IMM, Comert Turism si Profesii Liberale sa propuna saptamana viitoare in cadrul sedintei de Guvern un memorandum si pentru infiintarea unui Cod de Bune Practici si organizarea de catre MADR a uni calendar de intalniri pentru discutii in functie de sector: carne, lapte, zootehnie etc.


Citeste mai mult...

Piraeus Bank: profit de 22 milioane de euro in 2007

Profitul Piraeus Bank Romania inainte de impozitare a atins la sfarsitul lui decembrie 2007, 22 milioane EUR, de aproape 6 de ori mai mult fata de profitul inregistrat de institutia elena in anul 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Activele administrate de banca au atins, la aceeasi data, 2,9 miliarde EUR, in crestere cu 198% fata de 2006. Numarul de clienti ai bancii se ridica la 200.000 la sfarsitul lui decembrie 2007, inregistrad o crestere de 194% fata de anul 2006."In 2007, Piraeus Bank Romania a inregistrat o crestere semnificativa a profitului chiar daca nivelul investitiilor a fost unul ridicat.


Citeste mai mult...

Asitrans-EuroIns si-a sporit anul trecut afacerile cu 46%, la 91,2 milioane lei

Compania de asigurari Asitrans-EuroIns a afisat pentru anul trecut o valoare a primelor brute subscrise de 91,17 milioane lei (27,3 milioane euro), in crestere cu 46% fata de anul anterior, pe fondul extinderii retelei de vanzari, a anuntat joi compania. Asitrans afisase o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 19,5 milioane euro in 2006. Compania si-a extins extins reteaua teritoriala pana la aproape 90 de unitati in 2007, urmand ca in acest an sa-si sporeasca numarul de unitati cu cel putin 30% fata de 2007, potrivit datelor companiei.


Citeste mai mult...

Bijutierii din Asia cumpara masiv aur pe fondul scaderii preturilor

Bijutierii din Asia s-au grabit joi sa cumpere aur dupa ce pretul a scazut cu peste 100 dolari/uncie de la recordul de peste 1.000 dolari/uncie atins saptamana trecuta, relateaza Reuters. Pretul aurului a scazut cu peste 2% si a atins cel mai mic nivel al acestei luni, de 920,30 dolari/uncie, in contextul in care fondurile de investitii si-au marcat profiturile dupa ce au dus pretul la valoarea record de 1.030,80 dolari/uncie, inregistrata luni pe fondul scumpirii petrolului si al estimarii unor noi coborari ale dobanzii de referinta in Statele Unite.


Citeste mai mult...

Bursa de Valori Bucuresti vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare cu doua sau trei ore

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput sa se consulte cu societatile de brokeraj, investitorii, administratorii de fonduri si brokerii pentru a hotari daca va prelungi programul de tranzactionare la Bursa cu doua sau trei ore, potrivit comunicatului transmis joi."Extinderea actualului orar de tranzactionare ar putea determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori", se arata in comunicat.


Citeste mai mult...

Vosganian: PIB-ul pe locuitor poate creste cu peste 10% in 2008, pana la 6.200 euro

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor ar putea creste pana la 6.200 euro in acest an, de la 5.600 euro anul trecut, iar o evolutie pozitiva a economiei poate sustine si revigorarea Bursei de Valori Bucuresti in a doua parte a lui 2008, a declarat, joi, ministrul finantelor, Varujan Vosganian. Ministrul Economiei si Finantelor a subliniat cresterea accelerata a PIB-ului pe cap de locuitor din ultimii trei ani, de la 2.600 euro in 2004, la 5.600 euro in 2007."Fata de perspectiva data acum sase luni, economia romaneasca a terminat anul 2007 cu o crestere de 6% si o dinamica a investitiilor de 27%, peste ritmul din 2006", a mai spus Vosganian, prezent la un seminar despre piata de capital.


Citeste mai mult...

Isarescu: fondurile comunitare nu sunt parasutate, trebuie atrase!

Romania este incapabila sa acceseze fondurile europene, astfel ca tara noastra contribuie la bugetul comunitar cu sume mai mari decat este in stare sa atraga, noteaza Curentul. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, considera ca atragerea fondurilor europene a fost cea mai mare problema a Romaniei in 2007 pentru ca sintetizeaza o serie intreaga de disfunctionalitati."Acesti bani nu ne sunt dati, ei trebuie accesati, nu sunt parasutati. Accesarea acestor bani de multe ori ajunge la paradoxuri, adica zonele cele mai nevoiase pot sa acceseze cu mult mai multa dificultate asemenea surse pentru ca accesarea lor inseamna calificare, nu saracie", a declarat recent Isarescu.


Citeste mai mult...

Asigurare de viata, pensie privata sau fond de investitii?

Care plasament poate da cele mai bune rezultate: o pensie la un fond privat, o asigurare de viata sau achizitionarea de unitati la fondurile de investitii. Alternativele intre cele trei tipuri de plasamente isi gasesc un raspuns in functie de gradul de risc dorit de investitor, noteaza Adevarul. Alegerile de acest tip se pot face doar in functie de perioada in care investitorul doreste sa obtina primele rezultate. Poti sa risti mult pe termen scurt si sa castigi sau, la fel de bine, o investitie putin riscanta, pe termen lung, se poate dovedi total neinspirata.


Citeste mai mult...

Deprecierea dolarului a detronat SUA de pe primul loc intre economiile lumii

Economia Statelor Unite a pierdut saptamana aceasta titlul de "cea mai mare din lume" in fata celei din zona euro, ca urmare a deprecierii dolarului de pe pietele valutare, relateaza Reuters. Raportat la produsul intern brut (PIB) al celor doua economii din 2007, PIB-ul combinat al celor 15 state membre ale zonei euro l-a depasit pe cel al Statelor Unite dupa ce moneda unica europeana s-a apreciat peste nivelul record de 1,56 dolari/euro."Rezultatul neobisnuit al depasirii ultimului prag psihologic in ceea ce priveste aprecierea euro este ca valoarea adaugata anuala a zonei euro a depasit-o pe cea a Statelor Unite", informeaza o nota catre clienti a departamentului economic de la banca americana de investitii Goldman Sachs.


Citeste mai mult...

PR: Tacerea firmelor a inflamat crizele anului

Posibila contaminare cu dioxina a unor iaurturi cu fructe produse de Danone, decesul Ralucai Stroescu de la compania multinationala Ernst & Young si suspiciunea de pesta porcina la o ferma a companiei Smithfield sunt crizele anului 2007, potrivit unui studiu al agentiei Rogalski Grigoriu Public Relations, noteaza Evenimentul Zilei. Prima analiza a crizelor de comunicare din Romania si-a propus sa ofere specialistilor in relatii publice un instrument pentru anticiparea si gestionarea unor situatii similare, pe baza analizei articolelor aparute in presa centrala si a declaratiilor a 98 de jurnalisti ce scriu pe domeniile economic si social, implicati in redactarea acestor materiale.


Citeste mai mult...

Confidentialitatea salariului, valabila doar pentru middle si top manageri

Managerii respecta cel mai mult confidentialitatea salariilor pe care le primesc, sunt de parere consultantii de resurse umane. In general insa, pe piata locala, zvonurile si discutiile despre salarii se perpetueaza mult mai usor decat in alte tari, dand nastere la frustrari si presiuni la negocierea remuneratiei."Ocupantii pozitiilor de middle si top management sunt cei care au tendinta de a pastra confidentialitatea salariilor, percepand mai indeaproape importanta acestui aspect", afirma Alina Candea, business manager pentru compania de recrutare CVO Intenational.


Citeste mai mult...

PPF Investments cere 78 milioane euro de la Generali pentru Ardaf si Rai Asigurari

PPF Investments, vehicul de investitii inregistrat in Insulele Jersey, vrea sa vanda "la pachet" catre Generali PPF Holding, pentru 78,4 milioane euro, societatile Ardaf si Rai Asigurari, pe care le-a cumparat in urma cu doi ani cu 40 milioane euro, arata un articol din Hospodarske Noviny (HN). Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt in care Assicurazioni Generali detine 51% din actiuni, iar grupul financiar ceh PPF Group are 49% din capital. PPF Investments vrea 2 miliarde coroane cehesti (peste 78 milioane euro) pentru cei doi asiguratori din Romania, adica dublu comparativ cu investitia initiala de 40 milioane euro, potrivit publicatiei cehe.


Citeste mai mult...

Cum reusesc cele mai bune branduri sa aiba succes prin simplitate

Landor Associates in colaborare cu Seed Consultants, parteneri exclusivi in Romania, vor sustine pe 23 Aprilie, la Bucuresti, o conferinta despre cum reusesc cele mai bune branduri sa aiba succes prin simplitate. Potrivit organizatorilor, invitatul special al evenimentului este  Allen P. Adamson, Managing Director la Landor Associates New York, alaturi de alti consultanti internationali din reteaua Landor. Adamson va vorbi despre cum trebuie comunicat in cel mai simplu si eficient mod mesajul unui brand, in conditiile unei piete extrem de competitive care face foarte dificila crearea sau dezvoltarea unor brand-uri de succes.


Citeste mai mult...

Pe aeroportul Otopeni vor ateriza 71 de aeronave oficiale in perioada summitului NATO

Pe aeroportul Otopeni vor ateriza 71 de aeronave oficiale in perioada summitului NATO, iar traficul comercial ar putea sa scada cu aproape 20%, au declarat vineri oficiali ai Ministerului Transporturilor si ai aeroportului Henri Coanda. Pe aeroportul Otopeni vor ateriza 71 de aeronave oficiale in perioada summitului, a declarat vineri secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase. Aeroportul Otopeni este pregatit sa primeasca aeronavele oficiale la Bucuresti, fiind integrate in graficul de zbor ca sa nu se produca perturbari majore ale traficului civil.


Citeste mai mult...

Locatia aeroportului din Sudul Capitalei va fi stabilita in cel mult trei luni

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat vineri ca locatia aeroportului care urmeaza sa fie construit in sudul Capitalei va fi stabilita in cel mult trei luni, intrucat exista un studiu de fezabilitate mai vechi ce va fi reactualizat. Ministrul a mentionat ca exista mai mult variante ale acestui proiect. Constructia aeroportului de sud, se va finaliza in maxim doi ani. Datorita dezvoltarii imobiliare a zonei de sud, si a normelor de mediu, se va produce o scadere a traficului aerian pe aeroportul Baneasa, avand ca rezultat creearea restrictiilor de trafic.


Citeste mai mult...

Sotii de bosi PNL, in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Schema de personal a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a imbogatit, in ultimii 3 ani de guvernare liberala, cu patru neveste ale unor liberali "de forta", noteaza Gandul. E vorba de Laura Atanasiu, sotia presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, sotia presedintelui ANAF, Daniel Chitoiu, Dana Motreanu, sotia deputatului PNL Dan Motreanu (ex-ministru al Agriculturii), si sotia deputatului PNL George Scutaru. Cele patru doamne nu au statut de functionari publici si au fost angajate prin concurs, conform competentelor, dupa cum explica Florin Roman, secretarul general al CSA.


Citeste mai mult...

Cum ocolim summitul NATO

Politia Rutiera a prezentat variantele pentru evitarea aglomeratiei in perioada 2-4 aprilie, noteaza Adevarul. Restrictiile de circulatie impuse de masurile de securitate pentru summitul NATO vor da peste cap circulatia in Capitala. Brigada de Politie Rutiera a gasit totusi solutii pentru soferii care nu au alta alternativa decat traversarea Bucurestiului. Astfel, traseul DN1, Sos. Bucuresti - Ploiesti, considerat "poarta prin­cipala" de intrare si iesire din Capitala, se poate ocoli prin:Sos.

Citeste tot articolul Cum ocolim summitul NATO

Citeste mai mult...

Generali Asigurari lanseaza o noua asigurare tip unit-linked

Pe o piata a asigurarilor tip unit-linked de aproximativ 550 milioane RON, Generali Asigurari lanseaza o noua asigurare de viata cu componenta investitionala - Easy GENIUS (GENerali Investment Unit Solution), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noul produs Generali le propune asiguratilor un risc moderat, tinand cont de durata mare de investitie (20 de ani) si de portofoliul investitional echilibrat (25% - actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti si 75% - instrumente cu venituri fixe, dintre care maximum 45% obligatiuni)."Easy GENIUS este o varianta simplificata a produsului pe care Generali Asigurari il detine deja in portofoliu - GENerali Investment Unit Solution - si a fost special creat pentru a putea fi vandut si de catre forta de vanzare (agentii de marketing), care a actionat pentru colectarea adeziunilor la fondul de pensii administrat privat de Generali Fond de Pensii.


Citeste mai mult...

Bank of America s-ar putea confrunta cu pierderi de 6,5 miliarde dolari

Bank of America, cea mai mare banca comerciala din SUA, s-ar putea confrunta cu pierderi de 6,5 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, din cauza creditelor ipotecare si a imprumuturilor, potrivit unui analist din sectorul bancar, informeaza Reuters. Analistul firmei Punk Ziegel, Richard Bove, si-a redus estimarile in ce priveste castigurile bancii pana in 2010, desi se asteapta in continuare ca Bank of America sa inregistreze rezultate pozitive in primul trimestru din 2008. Bove si-a redus estimarile legate de profitul pe actiune al Bank of America la 2,98 dolari, de la 3,81 dolari pentru 2008, la 3,96 dolari, de la 4,30 dolari pentru 2009, si la 4,78 dolari de la 4,93 dolari pentru 2010.


Citeste mai mult...